"Dugo ovako nismo odradili odbrambeni trening": Obradović hvali tim pred dolazak prvaka Evrope

 
 ≫ 
  • 17

Da li je ovo i najava i boljeg defanzivnog meča crno-belih koji traže izlaz iz rezultatske krize protiv dvostrukog uzastopnog praka Evrolige

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović poručio je pred novi evroligaški izazov, duel sa prvakom Evrope Efesom, da njegov tim mora da pokaže još veću energiju nego što je dosad bila, kako bi se ušlo u egal borbu sa Atamanovim timom. Partizan posle 13 kola ima učinak 4-9 i seriju od pet poraza u eliti, ukupno sedam od poslednjih osam mečeva!

- Mora još veća želja i borbenost i veća koncentracija ako želimo da počnemo da pobeđujemo utakmice - izjavio je Željko Obradović dan pre utakmice sa Efesom.

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 časova dočekuju ekipu Efesa koja u Arenu stiže posle poraza na svom terenu od Baskonije. Turski tim sa sedam pobeda i šest poraza zauzima sedmo mesto na tabeli i takođe ne igra u skladu sa ambicijama i očekivanjjima.

- Efes je dvostruki prvak Evrope uzastopno u poslednje dve godine. Sama ta činjenica govori o kvalitetu tima. Individualno, a ono što je još važnije timski. Imaju kreatora koji i te kako utiče na njihovu igru, pre svega Vasa Micić, Bobua i Vil Klajburn. Ne možemo da zaboravimo i ostale igrače, ali to su tri glavna kreatora i ono kako smo probali da pravimo utakmicu, to je da probamo da njihovu kreaciju smanjimo na minimum - istakao je Obradović.

Trener Partizana je pohvalio igrače

- Posle dugo vremena danas je trening odbrane možda bio i najbolji u poslednjih ne znam koliko. Sa te strane sam zadovoljan. Činjenica da igramo ponovo pred našom publikom i da dolazi evropski prvak treba da nam da motiv više da probamo da korigujemo sve neke sitne stvari koje su bile prisutne u poslednjim utakmicama i dovele do toga da gubimo utakmice praktično na isti način, na jedan posed. Radilo se i mislim da sam uočio neke bolje stvari, ali nažalost to nije bilo dovoljno u ovim utakmicama. Moramo da verujemo sami sebi, to je najvažnije. Da igramo sa samopouzdanjem- rekao je trener crno-belih.

Standings provided by Sofascore

Video: Željko Obradović izveo Smailagića iz igre posle 34 sekunde meča

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Maradona

    15. decembar 2022 | 20:59

    Želimire cak i da sve utakmice izgubis mi te volimo. Ti si kralj nas. ⚫⚪

  • Bata Leki

    15. decembar 2022 | 20:30

    Nezaboravimo da je Zoc rekao da mu treba 3 godine da napravi mocni Partizan, na dobrom je putu i mi smo svi uz njega, voleli bi da ostane jos dugo sa nama

  • Miki Maradona

    15. decembar 2022 | 21:20

    Braćo sutra svi u Arenu da podrzimo nasu crno-belu decu, najmladji su u EL, treba im nasa podrska. Sto se tice Zelimira, tu nema sta da se prica, ostaje do kraja karijere u klubu... ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA! 🖤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA