Trenutak za istoriju: Pogledajte kako je Nikoli Jokiću uručena prva ikad nagrada "Majkl Džordan"!

 
 ≫ 
  • 2

Velika čast za srpskog igrača

Nikola Jokić je sinoć odigrao najbolju partiju u sezoni i odlučio utakmicu između Denver Nagetsa i Vašington Vizardsa (141:128).

Nagetsi su se ovom pobedom približili prvom mestu na tabeli Zapada i istakli ozbiljnu kandidaturu za najviše domete ove sezone.

Ipak, istorijski momenat nije se desio na samoj utakmici, nego posle meča, u svlačionici, kad je trener Denvera Majkl Meloun uručio prvu u istoriji nagradu Majkl Džordan, koja će se od ove godine uručivati MVP-ju NBA lige.

Pogledajte momenat uručenja ove nagrade:

Podsetimo, trofej Majkl Džordan će se ubuduće dodeljivati aktuelnom najkorisnijem igraču NBA lige, a i ostale individualne nagrade dobile su svoja nova imena.

Prvi vlasnik trofeja Hakim Olajdžuvon biće Markus Smart iz Bostona, kao najbolji odbrambeni igrač, trofej Vilt Čembrlen dobiće najbolji početnik Skoti Barns, najbolji šesti igrač Tajler Hiro dobiće trogej Džon Havliček, a igrač koji je najviše napredovao postaće vlasnik trofeja Džordž Majkan. Nova nagrada, nazvana po Džeriju Vestu, pripašće najboljem "klač" igraču (onom ko se najbolje pokazao u ključnim momentima utakmica).

Video: NBA legende od kojih Nikola Jokić ima više MVP zvanja, a tek je počeo!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    15. decembar 2022 | 07:13

    Bravo brate🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸👍🙏

  • justice for targeted individuals

    15. decembar 2022 | 07:04

    pa ko da je fejsal mulić ušao u njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA