Neverovatna partija Nikole Jokića! Srbin uništio Vašington, ovo što je uradio nije viđeno skoro 40 godina

 
 ≫ 
  • 1

Poslednji koji je radio nešto slično bio je Leri Bird

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su sinoć "razvalili" Vašington Vizardse sa 141:128 i istakli kandidaturu za prvo mesto na Zapadu, a Srbin je odigrao partiju za istoriju NBA lige.

Srbin je za samo 33 minuta na terenu šutirao iz igre 17-20 (0-2 za trojke) i 9-10 sa linije slobodnih bacanja, a na kraju je imao 43 poena, 14 skokova, 8 asistencija i 5 ukradenih lopti!

Vredni statističari NBA lige su zabeležili da je Jokić prvi igrač kojem je pošlo za rukom da ostvari ovakav učinak, a da je šutirao bolje od 50% iz igre, još od partije Lerija Birda, koji je ovo učinio u 80-tim godinama prošlog veka:

I pored fenomenalne partije Srbina, i pomeranja Denvera ka prvom mestu, trener Majk Meloun, kojem je na prvom mestu uvek bila odbrana, nije bio najsrećniji posle utakmice, jer je Vašington skoro do samog kraja bio u igri, a u odbrani Nagetsa duvala je promaja na sve strane.

Jokić je i bio taj koji je odigrao ključne stvari za reševanje ove utakmice, na početku treće četvrtine: prvo je ubacio iz reketa, zatim dao koš vodeći loptu od sopstvenog do protivničkog obruča, a zatim uhvatio loptu u odbrani i bacio dugački pas Koldvel Poupu za seriju od 6:0 koja je odvojila Nagetse.

Nikola je zatim dao još jedan koš levom rukom, pa dao još jedan uz faul i ubacio slobodno bacanje, i onda još jednom iz reketa, završivši sa 15 poena u 3. četvrtini.

Kako se Vašington malo približio u poslednjem delu utakmice, Jokić je ponovo preuzeo stvari u svoje ruke i odvojio Denver prvo sa ubačenim bacanjima, a zatim asistencijom Džefu Grinu za zakucavanje i odlučujuću prednost.

U pobedničkom timu bili su odlični i Bons Hajlend sa 23 poena i Eron Gordon sa 22 poena, dok je u poraženoj ekipi najefikasniji bio Kajl Kuzma sa 24 poena.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Video: Maestralna asistencija Nikole Jokića za koš uz faul

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • justice for targeted individuals

    15. decembar 2022 | 07:12

    pa ko da je fejsal mulić ušao u njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA