"Armani je jedna od najboljih ekipa u Evroligi": Ivanović podiže borbenu pripravnost pred dolazak "fenjeraša"

 
 ≫ 
  • 4

Košarkaši Crvene zvezde će sutra od 19 sati u Beogradu dočekati Armani u 14. kolu Evrolige.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je večeras da je ekipa Armanija, koja trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli, jedna od najboljih u Evroligi. Zvezda je u nezadrživom naletu od dolaska crnogorskog stratega na klupu, vezala je deset pobeda u deset utakmica, i nalazi se na deobi osmog mesta u elitnom rangu.

Iskusni trener crveno-belih svestan je snage milanskog tima iako to njihovi rezultati sada ne pokazuju, no igrački kadar je takav da se oni jednostavno moraju shvatiti kao veliki rival.

- Nova utakmica, i to protiv jedne ekipe, koja je po meni jedna od najboljih ekipa u Evroligi, iako trenutno ne stoje baš dobro, ali su neosporno skup izvanrednih igrača. Protiv Makabiju su odigrali izvanrednu utakmicu u kojoj su malo pri kraju imali problema, oni igraju dobro, i fali im malo. Nadam se da to neće biti sutra - rekao je Ivanović, preneo je zvanični sajt kluba.

Crvena zvezda, ipak, želi nastavak fenomenalne serije rezultata i to je jedini cilj beogradskog tima.

- Mi ćemo pokušati i uraditi sve da damo sebi šansu da pobedimo utakmicu protiv Armanija. Da bi to uradili moramo da počnemo mnogo agresivnije nego što smo to uradili protiv Žalgirisa i da taj intenzitet držimo 40 minuta - rekao je Ivanović.

KK Crvena zvezda - KK Mornar Duško Ivanović Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić izjavio je da će duel sa Armanijem da bude izuzetno fizički vrlo zahtevan. Očekuje i veliku pomoć navijača.

- Biće vrlo teško, jer smo juče odigrali iscrpljujuću utakmicu i igrali jako da bi došli do pobede. Moramo da odigramo fizički jako sa kontaktom. Verujem da ćemo uz pomoć pune hale da napravimo iskorak i da dođemo do pobede. Ova serija nam je samo podsticaj da radimo još više i rezultat je rada sa novim trenerom poslednjih mesec dana. Imamo samopouzdanje, i tu dozu nekog relaksa da možemo da se vratimo kada zaostajemo. Sve to dolazi iz treninga… Iskreno se nadam istoj atmosferi, nadamo se da će se ponoviti sve sutra - zaključio je Lazić.

Crvena zvezda u Evroligi ima skor od sedam pobeda i šest poraza. Armani je poslednji sa samo tri pobede i 10 poraza.

Video: Stajaće ovacije Nedoviću kad je ušao u igru: Zvezdaši mu zahvaljuju za pobedničku trojku u derbiju

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA