Trener FMP-a posle skoka na prvo mesto ABA lige: "Zamolio bih medije da prenose lepe stvari iz Železnika"

 
  • 1

Panteri u narednom kolu igraju derbi protiv Partizana

Košarkaši FMP-a juče su u poslednjoj utakmici ovonedeljnog kola ABA lige na svom terenu demolirali Cibonu (111:75) uz novu neverovatnu partiju Trenta Frejžera koji je gađao 7/8 za tri i ubacio čak 30 poena. 

To je za Pantere značilo skok na prvo mesto u ABA ligi, koje trenutno dele sa Partizanom. U narednom kolu nas očekuje baš duel između ova dva rivala u Areni, a trener FMP-a, mladi Nenad Stefanović apelovao je na medije da prenose lepe stvari koje se zaista od samog početka sezone dešavaju u Železniku.

- Mislim da su momci danas videli plodove toga rada. Jeste teško ali smo dobro trenirali i momci su videli kakav pristup trebaju imati. Jako sam zadovoljan pobedom. Sada imamo opuštenu utakmicu ispred sebe, a onda imamo ponovo utakmice koje su nama važne. Zahvalio se svima koji su došli danas i zamolio bih medije, sem nekih koji redovno izveštavaju, da prenose lepe stvari iz Železnika, kojih ima dosta u protekla dva meseca - rekao je Stefanović.

Komentarisao je i sam razvoj meča, istakavši da Cibona nije nimalo naivan rival.

- Čestitke mojim momcima na pobedi. Istovremeno bih rekao, da imamo poštovanje prema Ciboni i treneru Sesaru. U specifičnoj su situaciji ali rade sjajan posao i sada kada su se kompletirali, biti tim koji će opstati u ligi. Jako smo ih ozbiljno shvatili jer smo kroz video analizu videli o kakvoj se ekipi radi. Zato je razlika bila možda i nerealno velika, ali to je radi našeg ozbiljnog pristupa. Nakon loše utakmice u Zadru, imali smo 11 treninga protekle sedmice, sa jasnim razlozima da ne želimo tako igrati.

Panteri igraju toliko dobro da se pobede od njih sada nekako i podrazumevaju, ali Stefanović spušta loptu.

- Mi smo došli u poziciju da se od nas očekuje pobeda u svakoj utakmici. Ali opet, tu lestvicu smo postavili visoko svojim igrama i pobedama. Ako bih morao da biram da imamo 2:8 i da se tresem pred svaku utakmicu ili da imamo 8:2 i da se očekuje da dobijemo svaku utakmicu, birao bih drugo.

Lepo je videti da su svi igrači dobili minutažu.

- Danas smo možda i najbolje rasporedili minutažu. Mladi su dobili šansu. Eto i mladi Luka Vudragović se upisao u strelce. Na kraju smo igrali sa mladom petorkom. Što se tiče Frejzera, on ima snage ali i prave greške koje možda nisu vidljive - zaključak je Nenada Stefanovića.

Video: Nikola (Mek)Kalinić: Alej-up sam sebi od table u stilu Trejsija Mekgrejdija, trener FMP-a se smeje

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    13. decembar 2022 | 16:29

    Uskoro sleduje novi i najbolniji šamar Partizanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA