Partizan gostuje u Francuskoj: Pobeda protiv Asvela za prekid lošeg niza

 
 
  • 33

Crno-beli će imati težak zadatak protiv raspoloženih Francuza

Košarkaši Partizana će od 20 časova gostovati ekipi Asvela u Lionu, u okviru 13. kola Evrolige.

Jasno je da su crno-beli u poslednje vreme u ozbiljnoj rezultatskoj krizi. Ekipa koju sa klupe predvodi Željko Obradović je u seriji loših rezultata, što potvrđuje i podatak da su u poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, crno-beli ostvarili samo jednu pobedu, i to protiv podgoričke Budućnosti u ABA ligi (106:77).

Ipak, na početku sezone sve je izgledalo potpuno drugačije. Nakon solidnog starta u najelitnijem evropskom takmičenju i skora 4-4, izabranici Željka Obradovića su nanizali četiri uzastopna poraza i došli do skora 4-8. Ipak, svemu tome još više daje na značaju i poraz od Cedevita Olimpije u poslednjem meču, u okviru regionalnog takmičenja, što je samo potvrdilo da crno-beli nisu u onoj "raspucanoj" formi sa početka sezone.

Jasno je da postoje određeni problemi među crno-belima, što je postalo primetno na terenu. Dosta "škripi" u odbrani Partizana, što govori i visok broj primljenih poena po utakmici. Ipak, to ne bi bio toliki problem, da je napad na onom nivou sa početka sezone, kada je važio za najbolji u Evroligi. Čini se da je ona hemija u ekipi sa početka sezone pala u senku loših partija, i sve se svodi na individualni kvalitet igrača.

dante egzum Foto: MN Press

Ipak, i dalje nije prekasno da se crno-beli vrate na pravi put. Imaće priliku za to već od 20 časova protiv Asvela, u okviru 13. kola Evrolige. Naravno, to neće biti ni malo lak zadatak, s obzirom na to da su Francuzi u prošlom kolu najjačeg klupskog evropskog takmičenja savladali Barselonu na gostujućem terenu (75:74), ali crno-beli su pokazali da znaju kako da pobeđuju Asvel.

Poslednji meč ova dva tima su odigrala 11. decembra 2018. godine u okviru 9. kola Evrokupa, a upravo tada su u Francuskoj crno-beli upisali pobedu sa 78:75.

Asvel je, sa druge strane, nakon pet uzastopnih poraza u Evroligi ostvario neočekivanu pobedu protiv Barselone u Španiji i tako se vratio na pobednički kolosek. Ipak, to ne menja činjenicu da klub iz Liona ima skor 4-8, kao i Partizan, a zbog lošije razlike, nalazi se dve pozicije iza crno-belih, odnosno, na 15. poziciji Evrolige.

Pobeda bi mogla da "oživi" oba tima, a videćemo koliko mogu crno-beli u Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ASVEL

    13. decembar 2022 | 13:55

    Pobeda Asvela, zato što SILA BOGA NE MOLI A BOG SILU NE VOLI! A Rumeni sve hoće na silu, dreku, viku i psovke. Ne ide to.

  • Stanko

    13. decembar 2022 | 13:31

    Sumnjam da cemo pobediti Asvel. Pali smo mnogo i nema Zeljko kako da ih motivise. Mada ako prepune arene stalno nisu motivacija sta je?

  • GrobAr

    13. decembar 2022 | 13:05

    Obradoviću hvala ti za ono što su dao KK Ptz ali brate nemaš više energiju, pročitali te svi, igrači te ne slušaju, idi molim te, neka dođe neko drugi za trenera i nekoliko igrača povedi sa sobom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA