Potvrda moći fudbalske velesile: Holanđani izgubili samo jedan meč od poslednjih 19 na Mundijalima

 
 ≫ 
  • 1

Da li se ovakav niz može smatrati uspehom?

Fudbalska reprezentacija Holandije na aktuelnom Svetskom prvenstvu nije zabeležila veliki uspeh, iako je ostavila odličan utisak, baš kao i na mnogim prethodnim. Na titulu ili na neki bolji plasman, Lale će, ipak, morati da čekaju još minimum četiri godine.

Ustvari, kada se pogleda šira slika, pitanje da li je eliminacija od Argentine u četvrtfinalu Mundijala zapravo neuspeh.

Iz perspektive tima koji tradicionalno računa na najviši plasman, ispadanje pre polufinala jeste neuspeh, ali ako se uzme u obzir da je ekipa Luja Van Gala završila turnir bez ijednog poraza, onda se i može izvesti drugačiji zaključak o učinku Holanđana.

Zapravo, Van Galov tim je samo nastavio nisku nepobedivosti ekipe na mundijalima na poslednja tri učešća, 2010, 2014. i 2022. godine.

I ovde dolazimo do podatka koji možda i najbolje opisuje moć Holanđana na najvećoj fudbalskoj smotri: u poslednjih 19 utakmica na Mundijalima, dakle reč je o tri pomenuta Svetska prvenstva, Holandija je dožiela samo jedan poraz. I to u produžecima.

Bio je to poraz koji im je odneo titulu svetskih prvaka, onaj protiv Španije u Južnoj Africi, kada je Inijesta bio junak Furije u dodatnom vremenu.

Ovde, u nastavku, crno na belo, možete videti sve utakmice Holanđana na poslednja tri Mundijala na kojima su učestvovali. Niz uspeha je zaista impresivan.

rezultati holandije na tri psolednja mundijala Foto: wikipedia

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BGD

    12. decembar 2022 | 01:21

    Isto tako su na poslednja 2 ustase pobedile 2 mozda 3 puta imali su bolje rezultate od njih…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA