Sjajni Kapetanović trojkom u drami doneo pobedu Slobodi: Dinamik ostao neporažen i posle 9. kola KLS

 
  • 0

Tesna pobeda Spartaka u Novom Pazaru, Metalac demolirao OKK Beograd

Košarkaši užičke Slobode ostvarili su vitalnu pobedu koja ih ostavlja u trci za jedno od vodećih mesta na tabeli, pošto su u gostima posle velike drame i preokreta u Lazarevcu savladali domaću Kolubaru - 71:74.

Užičani će najviše na tome morati da zahvale maestralnom Nemanji Kapetanoviću, koji je posle sjajne partije u prošlom kolu protiv Čačka 94, i danas bio odličan ubacivši ključnu trojku na sedam sekundi pred kraj meča. Uz to, nekadašnji igrač Mege upisao je 17 poena uz osam skokova i četiri asistencije.

Pored njega je u timu iz Užica dobar bio David Miladinović sa 16 poena i sedam skokova, dok je kod poraženih Roman Rubinštajn sa 19 poena bio ispred svih ostalih.

Malo teže nego što je to bilo očekivano, Dinamik je stigao do trijumfa na gostovanju "fenjerašu" Košarkaške lige, ekipi Čačka 94, tako održavši besprekornost u domaćem šampionatu - 76:82.

Blistao je mladi Mihailo Bošković, još jedan košarkaš rođen u Užicu, sa 18 poena i čak 10 skokova, a dva manje je ubacio Dušan Radosavljević. Po 15 poena postigali su Vojin Medarević i Ilija Milijašević, dok je kod poraženih Čačana ispred ostalih bio Trej Pulijam sa 21 poenom uz 10/16 iz igre.

Trijumfe su ostvarili još Spartak na gostovanju OKK Novom Pazaru (64:66), Dunav je dobio Zdravlje u Leskovcu (66:67) i Metalac koji je na domaćem terenu opravdao ulogu favorita protiv OKK Beograda (95:69) uz još jednu dabl-dabl partiju dobro poznatog Uroša Lukovića koji je imao 10 poena i čak 14 skokova.

KLS - 9. KOLO

Četvrtak

Sloga Kraljevo - Mladost Zemun 87:77

Petak

Tamiš - Vojvodina Novi Sad 60:80

Zlatibor Čajetina - Vršac 98:77

Subota

Zdravlje Leskovac - Dunav 66:67

OKK Novi Pazar - Spartak Subotica 64:66

Kolubara - Sloboda Užice 71:74

Metalac - OKK Beograd 95:69

Čačak 94 - Dinamik 76:82

Standings provided by Sofascore

Video: Telegraf u Ljubljani: Veliki intervju sa ocem Luke Dončića

(Telegraf.rs)

Video: "Da me pamte kao Andriju, a ne kao Mesija": Maksimović jedva čeka da dabituje za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA