≫ 

Bugarin dominira Evroligom: Vezenkov bez premca sa indeksom 43, treći put je MVP kola!

  • 0
Saša Vezenkov Foto: MN Press

Bez dileme, najkorisniji igrač proteklog evroligaškog kola, osmog po redu, bio je fenomenalni bugarski reprezentativac iz redova Olimpijakosa Saša Vezenkov. On je u pobedi svog tima nad Bajernom (82:71) odigrao partiju sezone koju je garnirao sa 20 poena, 13 skokova, 4 asistencije i blokadom.

Promašio je samo tri puta iz igre, imao je tek jednu izgubljenu loptu i nad njim su igrači Bajerna napravili osam faulova.

Za prikazano sakupio je indeksni učinak 43, izjednačio lični rekord, ujedno i upisao najbolje ukupo individualn ostvarenje u Evroligi još od februara ove godine.

Koliko je Bugarin ove sezone dominantan svedoči činjenica da mu je ovo već treće MVP priznanje, s tim da je jedno delio sa Melijem i Džejmsom u okviru 4. kola, dok je prvi put pobrao lovorike u 2. rundi.

Ove sezone Vezenkov u proseku po meču beleži 20 poena, 8.9 skokova, 2.2 asistencije i 1.1 ukradenu loptu, uz fenomenalnu preciznost. Za dva poena šutira 67.9% , za tri 48,8% i 85.7% sa linije slobodnih bacanja.

Lider je Evrolige po broju postignutih poena (20) po utakmici, u skokovima (8.3) i indeksu korisnosti (28.3).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA