Senzacionalan reprezentativni debi francuskog čuda: Upisao se "kucanjem" preko dvojice, dao 20 poena!

 
 ≫ 
  • 0

Sepktakularni Vembanjama oduševio na debiju za Francuze, upisoa najveći indeks u demoliranju Litvanaca u kvalifikacijama za Mundobasket

Reprezentacija Francuske porazila je i deklasirala Litvaniju 90:65 u gostima u okviru kvalifikacija za Mundobasket i potvrdila plasman na završni turnir gde će, u to nema sumnje, jedna od najvećih zvezda biti i nadolazeća senzacija svetske košarke Viktor Vembanjama!

Ovaj 220 cm visoki 18-godišnjak punio je stupce svetskih medija još letos kada je sa Metropolitanom gostovao u SAD i gde je toliko "zaludeo" Amerikance da je zvanična NBA stranica samo zbog njega, besplatno, počela da prenosi mečeve njegovog kluba.

Vembanjama je protiv Litvanaca dočekao i debi za seniorski tim Francuske i već u prvoj utakmici pokazao zbog čega će na narednom NBA draftu biti pozicioniran kao prvi pik. Utakmicu je završio kao najkorisniji akter iste, sa 20 poena, 9 skokova, jednom asistencijom i jednom blokadom, za 23 minuta.

Meč je počeo u startnoj postavi, a prvi zvanični poen za seniore bio je slika i prilika njegovog talenta i superiornosti - posle svog promašaja dohvatio je loptu pored dvojice litvanskih igrača i oberučke je zakucao u obruč.

Kakav način da se upišu prvi poeni za nacioonalni tim!

Do kraja, Vembanjama je nastavio da teroriše odbranu baltičke selekcije, kao i čitav francuski tim, a pored tinejdž dugajlije istakao se i Silvain Fransisko sa 21 poenom za 18 minuta.

Valja reći da su Litvanci igrali desetkovani ovog puta, bez velikog broja glavnih aduta, od zvučnijih imena bio je tu samo Kuzminskas, pa krajnji ishod i ne čudi.

Pogledajte i sve poteze Vembanjame koji se u pojedinim situacijama poigravao sa daleko iskusnijim igračima Litvanije.

Video: Luka Mitrović debituje za nacionalni tim Srbije: Spreman sam da dam maksimum kao uvek

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA