Neverovatan je Jokić! Sa 5 ličnih grešaka dominirao za preokret Denvera, igrao najmanje, a dao najviše

 
 ≫ 
  • 3

Somborac za 21 minut ubacio 24 poena

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Indijanu kao gosti 122:119 uz još jednu MVP partiju najboljeg i najkorisnijeg igrača lige Nikole Jokića koji je i ovom prilikom pokazao kakav je doktor ove igre. Nikola je sa pet ličnih grešaka iskreirao veleobrt u Indijani i seriju 12:0 u poslednjoj deonici, pošto je dugo sedeo na klupi zbog problema sa faulovima. Od starta treće, pa sve do trećeg minuta poslednje deonice bio je van igre.

Verovali ili ne, imao je već četiri faula na polovini druge deonice, peti je zaradio na startu treće, pa je morao na klupu. A kada se vratio u igru, bio je jednostavno nezaustavljiv. Vratio se na parket devet minuta pre kraja i za to vreme zatrpao koš Pejsersa sa 11 poena!

Utakmicu je završio sa 24 poena za 21 minut, šest asistencija i četiri skoka i važno je reći da je od članova startne petorke najmanje vremena proveo u igri, zbog, već rekosmo, problema sa faulovima. A najviše je dao ekipi.

   

Inače, Nikola je u prvih 12 minuta meča ušao u sjajan ritam, ubacio je 10 poena i najavio da bi ovo mogla biti njegova i najbolja partija ove sezone, međutim brzo su sudije uvele čudan kriterijum kada je Somborac u pitanju, krenuo je da ulazi u problem sa faulovima, jedan za drugim su mu svirali arbitri i već do početka treće deonice nakupio ih je četiri.

Trener Meloun nije imao kud, izveo ga je iz igre. Pejsersima je, dabome, posao bio olakšan bez Jokića na drugoj strani, usledio je preokret i vođstvo domaćina koje je raslo s vreme na na vreme i do dvocifrenog broja, i trajalo sve do momenta dok ponovo u igru nije ušao Somborac.

I tu je bio kraj za domaćine. Što su vodili - vodili su!

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Za samo dva minuta Jokić je nanizao sedam poena, uz jednu trojku, pa je asistirao Porteru, pa se nadovezao novim poenima, pa je potom i Marej preuzeo deo odgovornosti u napadu i očas posla Nagetsi su "sredili" Indijanu.

Do momenta kada je ušao Jokić Indijana je vodila 105:98, a već posle nekoliko minuta bilo je 105:110 u korist Nagetsa posle serije 12:0 koju je kreirao srpski centar!

Osim Jokića, za osmu pobedu Denvera u 11 utakmica najzaslužniji su bili Gordon i Marej sa po 18 poena, Porter sa 17, Kaldvel-Poup sa 15...

U poraženom timu fenomenalan je bio rezervista Benedikt Maturin sa 30 poena (trojke 6/9), uz njega i Halibarton sa 21. Pejsersima je ovo bio peti poraz u desetoj utakmici.

Video: Kakvo zakucavanje: Fantastični Nikola Jokić još jednom pokazao zbog čega je najbolji

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    10. novembar 2022 | 07:53

    Dr

  • Djape

    10. novembar 2022 | 10:55

    Koliko se bori za denver to je ludilo. Vidi se da se cuvao u dresu srbije zato je i imao nikakav ucinak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA