"Evrobasket je i dalje bolna tema, sledeći mečevi bitni za budućnost": Ristić pred važne nastupe Orlova

 
  • 0

Reprezentativac Srbije ističe da posao neće biti lak, ali da su svi fokusirani na uspeh

Taman pošto smo preboleli ispadanje košarkaške reprezentacije Srbije, okrećemo se novom izazovu. Slede dve najvažnije utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket koji se 2023. godine održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu. 

Dve pobede bi naš tim maksimalno približile cilju. Problem je, naravno, sastav u kojem ćemo igrati, koji je zbog nastupa reprezentativaca za klubove, povreda i svega ostalog, jako osakaćen.

Reprezentativac Srbije i igrač Fuenlabrade, Dušan Ristić je u opširnom intervjuu za Mozzart Sport istakao koliko su susreti sa Turskom i Britanijom važni.

- Svi koji će se staviti na raspolaganje selektoru Pešiću biće maksimalno spremni da pomognu. Ove dve utakmice su jako bitne i za budućnost naše reprezentacije i svega što predstoji. Verujem da ćemo svi biti maksimalno koncentrisani za naredna dva duela. Pre svega za Veliku Britaniju. Čeka nas malo dalji put, idemo u Njukasl, tamo ćemo igrati u manjoj areni ispunjenoj njihovim navijačima... Nemamo pravo na kiks, sve kredite smo potrošili, pogotovo u porazima od Belgije i Letonije - rekao je Ristić za Mozzart Sport.

Dotakao se i Evrobasketa, ističući da je ta tema i dalje bolna i da poraz od Italije svima teško pao.

- Za mene, kao i sve u zemlji koji vole košarku to je i dalje jako bolna tema. Prošlo je skoro dva meseca otkako smo završili prvenstvo, a imam utisak kao da je bilo pre dve nedelje. I dalje je rana sveža. Očekivanja koja smo imali pre prvenstva, atmosfera i kvalitet, sve je bilo kako treba, na vrhunskom nivou. Poraz od Italije je svima teško pao. Nisam pročitao Jokićevu izjavu, ali je istina da smo posle utakmice svi sedeli zajedno - podvlači naš igrač za Mozzart Sport.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA