Preminuo legendarni srpski košarkaški sudija, čak 41 put je sudio večiti derbi između Zvezde i Partizana

 
 ≫ 
  • 8

Ljuca je bio dugogodišnji internacionalni sudija

Legendarni srpski košarkaški sudija Dragoslav Ljuca preminuo je u nedelju u Beogradu!

Ljuca je tokom karijere sudio čak 41 večiti derbi  između Crvene zvezde i Partizana, a vest o njegovoj smrti na društvenim mrežama potvrdila je Košarkaška liga Srbije.

- Košarkaška liga Srbije obaveštava sportsku javnost da je dugogodišnji član lige internacionalni sudija i kontrolor Dragoslav Ljuca preminuo u bolnici u Beogradu. Iskreno saučešće porodici Ljuca -  navodi se na zvaničnom tviter nalogu KLS.

Ljuca je sudio i na brojnim svetskim i evropskim šampionatima, ali nikada na Olimpijskim igrama.

- Gotovo sve košarkaške sudije su bivši igrači, koji nisu uspeli da naprave profesionalnu karijeru. Polovina neuspelih košarkaša se opredeljuje za trenersku, a pola za sudijsku profesiju. Tako sam i ja počeo, igrajući za Partizan, kasnije i jednog srpskoligaša, ali je to bilo na amaterskom nivou - otkrio je Ljuca svojevremeno za Telegraf kako je počeo da se bavi suđenjem:

- Jedan statističar rekao mi je da sam u karijeri sudio 41 večiti derbi, na šta sam mu odgovorio da sam onda 41 put povraćao pre početka tih mečeva. Najveći pritisak upravo dolazi od trenera! Neki od njih, kao na primer Duško Vujošević, to rade javno, gde svi u hali i preko TV ekrana vide da on vrši pritisak, dok drugi to vešto prikrivaju, pa prigovaraju samo kada je sudija u njihovoj blizini. Vujošević inače najčešće vrši pritisak na trećeg arbitra, odnosno najslabijeg kvaliteta, a na drugoj dvojici sudija je da zaštite kolegu

Video: In memoriam Milutin Šoškić: Preminuo legendarni golman Partizanovih beba

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polutka

    7. novembar 2022 | 11:18

    Laka ti crna zemlja i Bog da ti dušu prosti, dragi Ljuki!

  • SrbskiBek

    7. novembar 2022 | 11:21

    Hahahaha..pa gde bas pomenu dula !???? Pa to su "poznate" godine "dominacije" igranja iz "ljubavi" i gepekovanja i samaranja sudija !!!! Na srecu takvi "strucnjaci" uvek zavrse tamo gde im je i mesto...na "djubristu " kosarke....po nekim rumunijama.kluzevima itd...

  • Djole

    7. novembar 2022 | 11:37

    Bio top sudija. Laka mu zemlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA