Senzacija FMP-a u Ljubljani: Panteri posle drame naneli poraz Cedevita Olimpiji, prate Partizan u stopu!

 
 ≫ 
  • 3

Partija tima iz Železnika o kojoj će se dosta pričati

Kakve igre pruža FMP ove sezone, prosto se treba zapitati da li trijumf nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani treba podvesti pod senzaciju. Panteri su odigrali još jedan vrlo dobar meč, koji nije pokvario ni pad u poslednjoj četvrtini, gde su na kraju kroz dramu, uprkos ubedljivom vođstvu kroz dobar deo meča, slavili pobedu - 85:90.

To znači da su se Panteri uz ovaj trijumf osamili na drugom mestu na tabeli odmah iza Partizana, a jedini poraz doživeli su u meču sa Crvenom zvezdom koja ih je dobila 33. put u nizu.

Može se reći da smo očekivano gledali efikasan meč u Ljubljani. Njega su bolje otvorili domaći košarkaši koji su kroz prvu četvrtinu uglavnom imali blagu prednost, ali se stvar okrenula već u drugih deset minuta. FMP je tada polako počeo da dolazi do daha i uspeo je da "promoli" glavu i ispred Zmajeva.

Nastavio se pad Cedevita Olimpije i na startu treće četvrtine, kada je FMP stigao i do maksimalne prednosti od +15 na današnjem meču. Cedevita Olimpija se "koprcala", pokušavala je da se spusti na jednocifren deficit, ali do kraja ovog perioda u tome nije uspevala.

Delovalo je da će sve proteći bez neke veće drame onog momenta kada je gostujući tim otišao ponovo na +15 negde na oko šest minuta do kraja utakmice. Ipak, da je utakmica živa stvar pokazuje i činjenica da se za nepunih minut i po ta razlika prepolovila, pa je Nenad Stefanović morao da traži minut odmora kako bi vratio svoju ekipu na pravi kolosek.

Iako se isprva činilo da je u tome uspeo, Cedevita Olimpija je posle toga uspela da veže pet poena i da uvede meč u penal završnicu koja je faktički krenula negde na oko minut i po pre samog kraja. Bilo je tu i dosta nervoze, Edo Murić je dobio tehničku grešku, a Nenad Nerandžić je promašivao bacanja kada tome vreme nije. Ali na kraju je trijumf ostao u rukama gostiju iz Železnika.

Najefikasniji je bio Paulijus Valinskas sa 21 poenom u timu FMP-a, pratio ga je u stopu Trent Frejžer sa samo poenom manje uz sedam asistencija, dok su Aleksa Stepanović i Čarls Dženkins dali po 10 poena. Kod domaćih su se istakli Jogi Ferel i Amar Alibegović sa po 18 poena, dok je Džošua Adams ubacio dva manje.

Standings provided by Sofascore

Video: Naneli dobio lakat u glavu, pukla mu arkada: Partizanov Amerikanac morao van terena na ušivanje

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suarez

    7. novembar 2022 | 12:43

    Kazem ja dobar tim prava ekipa i izvorni FMP koji moze sa svakim da se pobije … osim sa mladjim bratom…

  • Vaske

    7. novembar 2022 | 10:57

    Čoviću više od pola igračaFMP je bolja od Zvedinih razmisli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA