Partizan "otkočio" pušku u poslednjoj četvrtini: Sa četiri vezane trojke slomljen Borac za šestu pobedu

 
  • 13

Trifunović, Anđušić i Naneli zadali su konačan udarac ekipi iz Čačka

Košarkaši Partizana uspeli su da na teškom gostovanju kraj Zapadne Morave dođu do jako važne, šeste pobede u ABA ligi. Borac se pokazao kao nezgodan rival, ali mu je na kraju ponestalo snage u četvrtoj deonici što su gosti maksimalno iskoristili, otišli na nepremostivu razliku i na kraju trijumfovali - 62:81.

Ključnu seriju, sa četiri vezane trojke napravili su mladi Uroš Trifunović, Danilo Anđušić i Džejms Naneli koji je ubacio dve trojke. Upravo je Trifa bio jedan od "iks-faktora" na ovom meču, pošto je rame uz rame sa još par igrača bio najefikasniji u timu crno-belih.

Ubacio je Uroš 15 poena uz besprekoran šut sa distance (3/3), a na sve to je dodao četiri skoka i još jednu asistenciju. Pratili su ga Danilo Anđušić sa 12 poena, te Džejms Naneli i Zek Ledej sa po 11 poena. U ekipi iz Čačka samo je Marko Radonjić sa 15 poena bio dvocifren.

Ne može se reći da smo gledali toliko kvalitetnu igru dva tima u Čačku. Bilo je tu mnogo prekida, prekršaja, što je onemogućilo dva tima da pokažu svoj maksimum naročito u fazi napada. Partizan je uglavnom bio taj koji je kontrolisao stvari na terenu, mada su igrači Borca imali svoje momente.

O tome koliko je bilo teško organizovati napade, govori podatak da smo tokom prvog poluvremena videli samo tri asistencije Čačana i šest Partizana. Trojke gotovo da su bile nepostojeća kategorija kod košarkaša Borca, pošto su ubacili samo jednu iz 14 pokušaja u prvom poluvremenu. Iako ni crno-beli nisu blistali u tom parametru (4/12), to je bilo presudno da naprave kakvu-takvu prednost na odmoru.

Na kraju su baš pomenute trojke i odnele prevagu, pošto je šut krenuo Partizan onda kada je to bilo najvažnije, na oko pet minuta pred kraj utakmice.

Uz to, košarkaši Partizana, Željko Obradović, pa i navijači sigurno su pretrnuli krajem druge četvrtine kada je na parketu posle jednog duela ostao da leži Džejms Naneli. Posle povreda Balše Koprivice i Dantea Egzuma, timu crno-belih najmanje je bilo potrebno još jedno odsustvo.

Prva četvrtina počela je vrlo tvrdo. Partizan je krenuo bolje, pa je stigao i do deset poena prednosti nakon pet minuta košarke. Ipak, do kraja ove deonice kao da se na trenutke gasio crno-beli tim, nije ubacio ni poen u naredna dva i po minuta i tako je dopustio Borcu da stigne do koliko-toliko solidnog rezultatskog zaostatka.

U nastavku, Partizan je ipak upalio motore i uspeo da ode na dvocifrenu prednost, koja je doduše bila dosta klimava, pošto su sjajni Aleksa Novaković i Hanter Hejl konstantno održavali domaće u životu. Na njihovim krilima je štaviše domaći sastav uspeo da se približi na samo poen zaostatka, ali su Uroš Trifunović i Danilo Anđušić ipak dali crno-belima daha na kraju poluvremena uz +8 pred nastavak.

KK Partizan - KK Borac Čačak Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Ni treća četvrtina nije mnogo bila drugačija od prethodne dve. Ponovo su Čačani loše otvorili ovaj period i omogućili crno-belima da se odlepe na dvocifrenu razliku, da bi nakon toga usledila serija domaćih koja nas je vratila na posed ili dva razlike. Uglavnom smo se tu i nalazili, čak i u trenutku prekida kada su sudije odlučile da nakratko povuku igrače zbog skandiranja gostujućih navijača. Sa osam poena razlike je Željkov tim ušao i u završnih deset minuta košarke.

Iako je Borac uspeo da "pripreti" na početku poslednje četvrtine, nakon toga se potpuno ugasio. Greška za greškom, promašena slobodna bacanja u kojima je prednjačio Sava Lešić, omogućila su crno-belima da posle trojke Uroša Trifunovića odu na +11, što je razlika koju su potom do kraja uspešno sačuvali. Trojke Nanelija i Anđušića su u nastavku definitivno slomile Čačane.

STATISTIKA UTAKMICE

Borac Čačak - Partizan 62:81 (12:19, 22:23, 11:11, 17:28)

Gledalaca: 2.500

Dvorana: Kraj Morave, Čačak

Borac Čačak: Milošević 2, Glišić, Lešić 6, Đoković 4, Tomašević 5, Novaković 9, Radonjić 15, Todorović 2, Milovanović 5, Čarapić 5, Hejl 9

Partizan: Vukčević 9, Ledej 11, Panter 9, Papapetru 6, Jovanović, Naneli 11, Glas, Lesor 3, Trifunović 15, Anđušić 12, Madar 5

KK Partizan - KK Borac Čačak Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (62:79) - Koš Miloševića, tajmaut Željka Obradovića. Onda trojka Trifunovića, ali to vraća Radonjić na drugoj strani. Trojka Papapetrua. Koš i za Borac. Trifunović za kraj pogađa dvojku!

8. minut (55:70) - Trojka Čarapića, ali onda i promašaj Todorovića za tri poena. Trifunović pokušava da proigra Lesora pod košem, ali bezuspešno. Čarapić promašuje za dva, ni Anđušić ništa bolji sa distance.

6. minut (52:70) - Uroš Trifunović pogađa trojku! Vrlo važan koš za crno-bele, opet je +11, sada Marinović mora da traži minut odmora. Radonjić uspeva da dođe do koša za dva pod obručem, ali ide i trojka za Nanelija. Uroš Trifunović ubrzava napad, a onda i trojka Danila Anđušića. Promašuje zakucavanje Lesor, onda mnogo konfuzije. Trojka Nanelija. I to je to što se tiče pitanja pobednika, barem tako deluje.

4. minut (50:58) - Promašaj Aleksa Novakovića sa distance. Naneli provlači loptu do Lesora koji će imati dva slobodna bacanja. Pogodio je jedno, Radonjić je u kontraritmu jer je napravio nesportski faul maločas, pa je iz novog poseda i Anđušić ubacio dvojku. Ponovo prekršaj Radonjića, da li će opet biti nesportski, samim tim i isključujući? Nije, sudije su gledale snimak. Promašaj Nanelija za tri. Dva penala za Savu Lešića, koji opet promašuje prvo. Vrlo loša njegova utakmica, sada uspeva da pogodi drugo.

2. minut (49:55) - Poeni Za Radonjića, izgubljena lopta Anđušića prethodno. Faul u napadu za Papapetrua, ali Lešić večeras vrlo loš, opet promašuje za dva poena. Trifa ubacuje dvojku, a Čačani uzvraćaju. Promašaj za goste.

KK Partizan - KK Borac Čačak Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

III ČETVRTINA

10. minut (45:53) - Posle podužeg prekida, Sava Lešić nije postigao nijedno slobodno bacanje, a Zek Ledej je ubacio dvojku. Tristan Vukčević, koji ima četiri lične greške je i dalje na parketu i ubacuje dvojku, dok na drugoj strani prethodno imamo koš Hantera Hejla. Faul Tomaševića u napadu, sudije sada gledaju snimak kako bi se utvrdilo ko je napravio faul nad Tristanom, koji promašuje prvi penal. Ubacio je drugi. Todorović prolazi do kraja. Vukčević gubi loptu. Smiruje napad Hanter Hejl i promašuje trojku. Faul ranije pravi Čarapić. Pogodio je oba penala Anđušić i sa osam razlike idemo u poslednju četvrtinu.

8. minut (41:46) - Nema poena za Pantera, ali je svirao faul sudija Vladimir Vesković. Vratio se Naneli na parket. Promašaj Anđušića, ali su se spetljali domaći na skoku. Ledej je izgubio loptu traljavo, a onda je na sve to napravio i nesportsku ličnu grešku. Čarapić je promašio oba bacanja, onda domaći ne koriste ni posed, a Novaković mora da napravi ličnu grešku da prekine napad gostiju. Dva penala su za Kevina Pantera, pre toga je bio tajmaut Marinovića. Kevin je pogodio samo jedno, tvrdi obruči kraj Zapadne Morave, trenutni rezultat četvrtine posle sedam minuta košarke je 7:4?! Sava Lešić je uspeo da iznudi četvrti faul Tristana. Sudija Uroš Nikolić je odlučio da povuče sve igrače dok se ne prekine skandiranje od strane gostujućih navijača. Oni su pevali pesme uperene protiv ljutog rivala Crvene zvezde, ali sa pogrdnom konotacijom. Posle oko pet minuta pauze i molbi Danila Anđušića da se to ne radi meč je nastavljen.

6. minut (41:45) - Ovo smo već gledali u prethodne dve četvrtine. Partizan ode na dvocifrenu prednost, a onda potpuno izgubi ritam. To se opet dešava. Sada Radonjić ubacuje dva poena posle izgubljene lopte Jama Madara. TV tajmaut, možda i u pravom momentu za Željka Obradovića da trgne svoje igrače. Nema poena za Hejla, ali ni Partizan ništa bolji... Novaković je presekao pas Papapetrua. Promašaj Radonjića, ali se Čačani bore za ofanzivni skok. Težak šut za Aleksu potom sa 10 metara iz uručenja i promašaj.

4. minut (39:45) - Čini se da samo Aleksa Novaković energetski u napadu odgovara Partizanu večeras. Nova dva njegova poena. Ledej sada promašuje, a to potom čini i Novaković, kojem se pripisuje ukradena lopta zbog koraka Lesora. Trojka Tomaševića.

2. minut (34:45) - Čačani su ponovo katastrofalni u napadu na početku poluvremena. Trojka Madara donosi crno-belima dvocifrenu prednost, a na drugoj strani promašuju Radonjić Milovanović, Novaković gubi loptu, ali ni crno-beli ne blistaju. Madar potom promašuje trojku, a Lesor gubi loptu. Madar sa još jednim promašajem...

KK Borac Čačak - KK Partizan Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

II ČETVRTINA

10. minut (34:42) - Još jedna izgubljena lopta Partizana i trojka Hantera Hejla za delirijum domaće publike! Tajmaut traži Željko Obradović. Šta sada rade crno-beli? Novaković ubacuje dvojku, onda je uspeo da iznudi faul u napadu Anđušića pod košem Radonjić na ubacivanju lopte, što dodatno kažnjava sjajni Aleksa Novaković za dva poena uz faul. Pogađa i dodatno bacanje. Ipak, Kevin Panter postiže dva poena da prekine ovaj sunovrat crno-belih. Nema trojke za izjednačenje, a Trifunović postiže trojku i umeo je to i da proslavi uz stisnutu pesnicu. Radovan Đoković sa izgubljenom loptom na ubacivanju. Anđušić ubacuje dvojku. Ipak solidna prednost za goste na kraju prvog poluvremena.

8. minut (26:35) - Borac opet propušta šansu za koš, dok je Naneli to uspeo. Domaći su se još jednom u nizu spetljali, dok je Trifunović fauliran od strane Alekse Novakovića za dva slobodna bacanja. Sada idemo na tajmaut za Čačane. Pogodio je samo jedno Uroš, na drugoj strani su pretrnuli svi u Partizanu posle udarca koji je dobio Džejms Naneli zbog kojeg je završio na parketu i tamo se nalazi i dalje. Pukla je arkada, izlazi napolje. Sudije su dosudile obostranu ličnu grešku. Tako da će bacanja imati Milovanović, a potom i Anđušić, jer Džejms nije u stanju da ih izvede. Obojica su pogodila po jedno. Napad je za crno-bele koji gube loptu i Hanter Hejl poentira iz kontre.

6. minut (23:31) - Borac je imao šansu da priđe i na dva poseda, ali pošto to nije učinio, oštro ih je kaznio Zek Ledej na drugoj strani polaganjem uz prekršaj kojim se Partizan opet seli na +10. Radonjić nije precizan za tri poena, što omogućava Zeku Ledeju da na drugoj strani opet izbori faul i dva bacanja. Pre toga idemo na TV tajmaut. Pogađa Zek oba puta. Ali lak koš i za Savu Lešića na drugoj strani igrališta. Sada promašaj Zeka Ledeja. Radonjić izvlači do kraja.

4. minut (19:26) - Dvojka Lešića, ali vrlo brzo na drugoj strani prolazi do kraja i Zek Ledej. Lešić je fauliran za dva slobodna bacanja, ali uspeva da postigne samo jedno. Neverovatan promašaj Nanelija, posle kojeg slede dva bacanja za Radovana Đokovića. Pogodio je oba i ponovo smo na jednocifrenoj razlici. Ponovo bacanja za Rašu Đokovića posle promašaja Anđušića, opet je precizan igrač Borca.

2. minut (12:24) - Trojka Nanelija, ponovo Partizan na +10. Todorović je neprecizan, a onda i dva prekršaja u nizu za Borac. Prvo od strane Todorovića, onda i od Hejla. Dva penala za Anđušića, koja su realizovana. Čarapić neprecizan sa distance.

KK Borac Čačak - KK Partizan Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

I ČETVRTINA

10. minut (12:19) - Lesor gubi loptu, ali to čini i Radonjić. Anđušić je neprecizan za tri. Milovanović ubacuje dvojku i smanjuje na posed razlike, ali Panter prekida post Partizana. Imaće i penal koji će ubaciti. Na kraju faul nad Ledejem u poslednjem napadu za dva bacanja. Podgađa oba.

8. minut (10:14) - Mala kriza u napadu gostiju. Madar ne uspeva da stigne do koša, ali i Todorović nije postigao trojku. Borac preko Radonjića upisuje dvojku, Čarapić je fauliran posle promašaja Nanelija za dva bacanja. Pogodio je oba. Hanter Hejl je ubacio dvojku i evo tajmauta Željka, njegova ekipa bez poena dva i po minuta.

6. minut (4:14) - Trojka Papapetrua! A onda i dva poena Lesora koja "teraju" domaće na prvi minut odmora. Novaković promašuje za tri posle minuta odmora, ali i Panter i Vukčević nisu ništa precizniji na drugoj strani. Hejl je isto promašio.

4. minut (4:9) - Partizan za sada raspolžen u napadu. Vukčević dodaje još dva poena, Panter postiže trojku, dok na drugoj strani Milovanović postiže prva dva poena za Borac iz Čačka. I Novaković stiže do prvih poena.

2. minut (0:4) - Prva dva minuta donose nam jako tvrdu igru. Madar i Vukčević su poentirali za crno-bele, dok na drugoj strani Hejl promašuje dvojku, Novaković gubi loptu u dva navrata, a zatim čini i prekršaj.

Video: Panter: Preboleli smo poraz, idemo dalje čeka nas Virtus

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    6. novembar 2022 | 19:21

    Nadam se da smo zadovoljili limenkare iz Železnika i njihova dva FMP-a. Tražili ste da prvo pobedimo Borac i mi vas poalušali sada se spremite dolazite nam na red jedan po jedan. Čović neka traži izgovor da ne izadjete na parket kao što nije smeo u Podgirici jer ćemo ga sa vama počistiti.

  • Igor Grobar

    6. novembar 2022 | 19:09

    Bravo Crni Beli!⚫⚪⚫⚪🏀

  • Jackirska

    6. novembar 2022 | 18:44

    Kakav je to mentalni sklop franjevaca, to ni jedan psihijstar ne moze da utvrdi. Igraju protvi Borca ali bez Zvezde ne mogu da zive!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA