Veliki skandal u NBA ligi: Kajri Irving suspendovan zbog antisemitizma!

 
  • 5

Američki košarkaš će morati da odsluži barem pet mečeva suspenzije

Američki košarkaš, Kajri Irving suspendovan je danas od strane svog tima Bruklin Netsa zbog antisemitskih stavova koje je promovisao prilikom objavljivanja jednog filma putem društvenih mreža i medija.

Komesar NBA lige, Adam Silver istakao je ranije danas razočaranje takvim stavom, a u međuvremenu se oglasila i sama franšiza koja je objavila detaljno saopštenje za medije koje vam prenosimo u celosti.

Prema njemu, Irvinga nećemo gledati na terenu barem pet utakmica.

- Tokom poslednjih nekoliko dana, pokušali smo da radimo sa Kajrijem Irvingom kako bi razumeo uticaj svojih reči i akcija, koje su počele nakon što je javno promovisao film u kojem se vide antisemitski stavovi. Verujemo da je edukacija pravi put u ovoj izazovnoj situaciji i mislili smo da smo napravili progres sa zajedničkim radom kako bismo izbrisali mržnju i netoleranciju.

Međutim, danas smo bili razočarani nakon što je Kajri imao šansu da se na konferenciji za medije izvini za svoje stavove, a on to nije uradio, niti je priznao da u filmu postoje takvi stavovi. Ovo nije bio prvi put da ima takvu priliku, ali da nije to uradio.

Takvo odbijanje je protiv vrednosti našeg tima, veoma je uznemirujuće i urušava sam tim. Zbog toga smatramo da trenutno ne treba da bude povezan sa Bruklin Netsima. Odlučili smo da će morati da odsluži suspenziju bez plate dok ne pristane na mere koje će biti primenjene zbog lošeg ponašanja. Suspendovan je na ne manje od pet utakmica - piše u saopštenju Netsa.

Video: Ovu su svi najbolji potezi kojima je Jokić uništio Golden Stejt

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    4. novembar 2022 | 08:08

    Ništa čudno, Ameri su najveći rasisti i nacionalisti.

  • Goxy

    4. novembar 2022 | 05:19

    Ali protiv belaca je sve dozvoljeno

  • Mihailo

    4. novembar 2022 | 09:36

    Kada je u pitanju anti semitizam, Amerika je jedina zemlja koja je tu čista,oni ne dele ljude po rasama, ubijaju, podjednako, crvene i crne,bele I žute, Srbe, Rome I Ruse, Irance, Iracane, libijce, Kubance, Panamce, Venecuelance, trebalo bi mi još pola sata da nabrojim sve nacije koje su urnisali. Zaista podjednako cene sve ljude sveta, svaki čovek na planeti je na nišanu Amerike, tu nas nikad nisu razdvajali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA