≫ 

Život je bajka: Radio na groblju, dostavljao hranu, noćas bio junak Lejkersa

Met Rajan je vest dana u NBA ligi

  • 1
met rajan Foto: Tanjug/Ap

Los Anđeles Lejkersi su se pomerili sa mrtve tačke protiv Denvera, upisali prvu pobedu protiv Jokića i družine, a gde je prva tu je i druga pobeda za posrnulog velikana - stigla je u drami protiv Nju Orlans Pelikansa posle produžetka - 120:117.

Junak nije bio ni Lebron, ni Dejvis, nije ni Vestbruk, nijedna zvezda ekipe, već momak koji je svojevremeno, ne tako davno, za život zarađivao radeći i na groblju, i kao raznosač hrane, Met Rajan (25).

On je u poslednjoj sekundi regularnog vremena pogodio neverovatno težak šut, trojku iz samog kornera na dodavanje saigrača iz auta, za egal 111:111 i produžetak koji je doneo Lejkersima ostanak u životu i na kraju pobedu u dodatnom vremenu.

Pogledajte pogodak, bez dileme najvažniji šut Rajanove dosadašnje karijere.

Rajan je utakmicu završio sa 11 poena, trojke je šutirao 3/9, ovu poslednju će naravno pamtiti dok je živ i ona je na neki način stigla kao nagrada za sav dosadašnji trud i odricanje ovog momka.

Njegova priča je, manje-više, poznata američkoj javnosti odnedavno. Rajan je tek ove godine, u aprilu, debitovao u NBA ligi u dresu Bostona, ubacio je jednu trojku Memfisu za pet minuta, i to je praktično bilo sve što je doprineo Bostonu. Za Lejkerse je potpisao tek nedavno, 26. septembra, i jasno je koliko je sve ovo što mu se desilo senzacionalno i neverovatno imajući u vidu da se pre samo dve godine snalazio kako je znao i umeo da zaradi novac.

met rajan Foto: Tanjug/Ap

Nije se libio ni da radi na groblju, radno vreme mu je bilo od sedam sati ujutru, kada je dolazio da održava teren oko grobnih mesta i da kosi travnjak. Kako je rekao za portal "Atheltic", posao na groblju mu nije oduzimao previše vremena pa je i dalje mogao da se posveti košarci i treninzima.

- Nikad nisam čuo takvu priču, poput moje - rekao je Rajan nedavno za "Atletic".

- Oduševljavan sam ovime što mi se dešava, ne mogu ni da verujem da je ovo moja priča, ali to je ono što jeste - dodao je.

Posle prosla na groblju radio je kao dostavljač hrane, bilo je to malo pre nego što je potpisao za Boston. Spletom okolnosti, Lejkersima je bio potreban profil igrača kao što je on i Rajan je krajem prethodnog meseca dobio ugovor od druge najtrofejnije franšize NBA lige posle Seltiksa.

Jedno je sigurno, i ako se njegova bajka završi sutra već, imaće šta da priča unucima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    3. novembar 2022 | 10:45

    Pa nije dao trojku u sedmoj utakmoci finala nego na jednpj od 88 ligaških utakmica.. U ligi iz koje se ne ispada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA