Kari gleda i ne veruje, Pul dao 15 poena za 101 sekundu, ali kvartet Pistonsa je tukao nemilosrdno do pobede

 
 ≫ 
  • 0

Voriorsi nisu bili spremni za pravu borbu u drugom meču za manje od 24 sata i usledio je poraz

Košarkaši Golden Stejta, aktuelni šampioni NBA lige, pretpreli su i drugi poraz za manje od 24 sata na turneji po istočnoj obali, ove večeri lakše nego prethodne u Šarlotu. Posle iscrpljujućeg duela sa Hornetsima koji je otišao u produžetke, i Detroit je "uzeo meru" umornim nosiocima prstenja - 128:114.

Previše napadačkih aduta imali su Pistonsi za Golden Stejt ovog puta, svi su bili šuterski izuzetno raspoloženi, a kada je tako čak i šampion nema šta da traži na terenu u "Motaunu".

Čak četvorica igrača domaćeg tima postigla su najmanje dvadeset poena!

Veliko veče imao je Sadik Bej sa 29 poena, Ajzea Stjuart dodao je 24, Kejd Kaninghem imao je poen manje, a sjajni Bojan Bogdanović, koji je na dan meča dogovorio novu,  dvogodišnju saradnju sa Pistonsima, utakmicu je završio sa 21 poenom.

Sjajan učinak prve petorke garnirao je Ajvi sa 15 poena.

detorit golden stejt Foto: Tanjug/Ap

Rezervisti Detroita doprineli su trijumfu sa samo 17 poena, no nije to bilo neočekivano jer je domaći sastav morao da zbije redove posle pet vezanih poraza, a protiv prvaka, jasno, morali su da "povuku" i preuzmu konce oni od kojih se to najviše očekuje.

Pistonsi su kontrolisali meč sve vreme, vodili i diktirali rezultat, istina imali su i olakšavajuću okolnost da sa druge strane nije bilo haubice Kleja Tompsona, te je i to razlog što nije bilo ni velike rezultatske neizvesnosti.

A ona se, na trenutak, ukazala u trećoj deonici kada je retko viđen šou režirao Džordan Pul, momak koji je punio stupce medija zbog sukoba i batina koje je dobio od Drejmonda Grina u predvečerje sezone. Taj okršaj je prošlost, pokazala je to i partija Pula protiv Pistonsa kojima je ubacio 30 poena, od toga većinu u pomenutoj trećoj, potpuno neverovatnoj deonici za njega.

Pul je tada napadački eksplodirao, ubacio je tri trojke u roku od 30 sekundi, ukupno 15 poena za samo 101 sekundu tog zaista nesvakidašnjeg napadačkog naleta kada jednostavno nije mogao da promaši odakle god da je bacio loptu ka košu!

Uspeli su tad gosti da otope minus na šest poena, neko vreme na snazi je bila ta rezultatska distanca, a onda su Kaninghem, Bogdanović i pre svih Stjuart i Bej, dalekometnom paljbom ponovo napravili razliku koja se pokazala kao nedostižna po Voriorse.

Gostima nije pomogla ni dobra rola Karija, prvog strelca Voriorsa sa 32 poena (4/14 za tri).

Detroit je mirno priveo meč kraju, upisao je drugu pobedu u sezoni, a gosti, prvaci, već četvrti poraz u sedam odigranih utakmica.

Rezultati

Boston - Vašington 112:94

Klivlend - Njujork 121:108

Detorit - Golden Stejt 128:114

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA