Srpska golobradija tanko u najjačoj ligi: Pokuševski 4-4-3, Jović igrao minut protiv fenjeraša

 
 ≫ 
  • 3

Nezapaženo veče naših momaka, Bogdan i dalje samo navija

Noć za nama donela je šest utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, pregršt poena, dva produžetka i pobede koje su ostvarili Šarlot, Indijana, Filadelfija, Milvoki, Oklahoma i Sakramento. Baksi su i dalje jedini neporaženi tim lige, posle pet mečeva ne može im niko ništa, a taj nivo košarke pokušavaju da prate ostali sa promenljivim uspehom.

Od srpskih predstavnika noćas su na terenu bili golobradi Nikola Jović i Aleksej Pokuševski.

Jović je u porazu Majamija u Kaliforniji od Sakramenta (prva pobeda za Kingse) 119:13 igrao tek minut, dok je njegov iskusniji sunarodnik, ali i dalje momak pred kojim su godine rada i igranja, i nadamo se lepa karijera, imao daleko važniju ulogu u Teksasu.

Pokuševski je bio u igri 24 minuta u pobedi Oklahome u gostima kod Dalasa 117:111.

Nije se proslavio, meč je završio sa 4 poena, 4 skoka i 3 asistencije, iz igre je šutirao 2/6, za tri 0/2, imao je i 2 rampe i 2 izgubljene lopte.

Tander je pomalo iznenađujuće slavio na terenu gde gazduje Luka Dončić, tome je najviše doprineo sada već senzacionalni Šaj Glidžus Aleksander sa 38 poena i 9 asistencija! Očito je u Luki video veliki izazov lider gostiju pa je maksimalno tražio i trošio lopte (15/27 šut iz igre) i vodio svoj tim do treće ovosezonske pobede u šestoj utakmici.

Luguenc Dort je bio drugi najbolji strelac gostiju sa 16 poena, ali je najbolji potez izveo u poslednjim sekundama regularnog dela meča kada je sjajnom odbranom na Dončiću sprečio poene Slovenca i uveo meč u produžetak.

Dončićeva statistika samo na prvi pogled deluje impresivno, došao je do tripl-dabl učinka - 31 poena, 16 skokova i 10 asistencija, ali uz vrlo problematične procente šuta. Svih šest pokuašaja za tri je promašio Slovenac, iz igre je gađao 8/23, a gro poena ubacio je sa linije penala - čak 15 od 19 izlazaka na crtu.

Teksašani su posle pet mečeva na negativnom odnosu pobeda i poraza, 2/3 posle pet utakmica u kojima nisu ostavi neki naročit utisak niti su ubedili bilo koga da ove sezone imaju sastav kadar za velika dela. No, tek je start sezone, vreme radi za Luku i družinu.

Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Pomenusmo gore Milvoki i njihov sjajan start koji su pečatirali protiv Atlante kod kuće 123:115, kojem su najviše doprineli Janis Adetokumbo i Džru Holidej sa po 34 poena. Tre Jang je na drugoj strani bio fenomenalan sa 42.

Bogdan Bogdanović i dalje samo kao navijač prati Hokse u povoju sezone, dok čeka zeleno svetlo da se vrati na teren.

Rezultati

Šarlot - Golden Stejt 120:113

Bruklin - Indijana 116:125

Čikago - Filadelfija 109:114

Dalas - Oklahoma 111:117

Milvoki - Atlanta 123:115

Juta - Memfis 124:123

Пласман обезедио Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ggg

    30. oktobar 2022 | 09:50

    Ajde Jovicu je prva sezona, razumem da mora da pokaze postovanje prema timu koji ga je draftovao...ali Pokusevski? On rece ne moze da igra za reprezentaciju kako bi radio individualno... Samo me zanima sta je tacno radio individualno? 😅

  • Odkud on u NBA...

    30. oktobar 2022 | 08:59

    Dečko je potpuni promašaj. Ko je gledao kako igra, zna o čemu pričam. Nikakav osećaj za šut, prostor, lateralno kretanje... Možda bi bio solidan u Evroligi, ali ni tamo se ne bi proslavio.

  • Bg

    30. oktobar 2022 | 08:47

    Pokusevskim nije mjesto u NBA mnogo je los

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA