Partizan protiv Mege u ABA ligi igra u specijalnim crno-roze dresovima

 
  • 1

Sutra od 21.00 čas je na programu srpski derbi u okviru regionalnog takmičenja

Košarkaši Partizana sutra od 21.00 čas sastaju se sa ekipom Mege u okviru 5. kola ABA lige, gde će tražiti novu pobedu za ostanak na čelu tabele ovog takmičenja.

Međutim, prvi put u istoriji crno-beli će nastupiti u posebno dizajniranim dresovima na kojima će se naći crna i roze boja.

Razlog tome je što utakmica ima humanitarni karakter, pošto će Partizan pružiti podršku u borbi protiv raka dojke. Pretposlednji dan oktobra, koji je međunarodni mesec tokom kojeg se suprotstavljamo ovoj opakoj bolesti, Parni Valjak će u "Štark Areni" izgledati dosta drugačije.

Partizan će nositi roze boju koja je simbol borbe za zdravlje i živote majki, sestara... Na godišnjem nivou prema podacima SZO registruje se oko 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti umre više od 500.000 njih.

Kancer dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom planete i Partizan želi da pruži svoj doprinos u podizanju javne svesti, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA