Kakav meč, strašan meč u Bostonu! Klivlend ima šampionski kov, Mičel i Levert dali 82 poena viceprvaku

 
 ≫ 
  • 0

Fenomenalni na drugoj strani bili Tejtum i Braun, ali sve to je bilo malo da se stane na put Kavsima koji misle ozbiljno ove sezone

Jednu od boljih utakmica ove sezone u najjačoj ligi sveta odigrali su noćas viceprvak Boston i preporođeni Klivlend koji je u "Gardenu" slavio posle produžetka 132:123 uz spektakularne role dvojice bekova gostiju Donovana Mičela i Karisa Leverta.

Pomenuti pucački duo Kavsa uradio je nešto što su poslednji put uspeli Lebron Džejms i Kajri Irving, i to pre šest godina u petoj utakmici finala NBA - obojica su postigla po 41 poen!

Klivlend je na krilima ove dvojice igrača maltretirao Seltikse, razbijao je svaku defanzivnu koncepciju domaćeg sastava i zadao mu bolan udarac u dodatnih pet minuta ove zaista fenomenalne utakmice.

Tejtum je promašio šut za pobedu u poslednjim sekundama regularnog vremena, pa je odluka morala pasti u produžecima, a u tom intervalu Mičel i Levert su prosto bili nezaustavljivi sa ukupno 14 poena od 18 gostiju!

Levert je dao devet, Mičel je trojkom "otvorio" prdužetak, u narednoj akciji poentirao je još jednom, a onda saigraču prepustio da dovrši posao i dotuče Seltikse za četvrtu pobedu Klivlenda ove sezone.

Mobli je doneo gostima važnih 19 poena, Džeret Alen 12 i to je, uz udarni napadački dvojac, noćas bila prevaga za veliku pobedu na terenu zvanično druge najbolje ekipe lige.

Imao je i Boston svoje adute u Džejlenu Braunu i Džejsonu Tejtumu, potentni duo Seltiksa je meč završio sa po 32 poena no ovog puta to nije bilo dovoljno da se dobije utakmica iako su domaći bili u konstantnoj prednosti u poslednjoj četvrtini.

Klivlend je pokazao snagu, demonstrirao suvi kvalitet i napadačku eksploziju koja ovaj tim može odvesti daleko ove sezone. Podsetimo, sastav iz Ohaja pretrpeo je značajne promene prethodnog leta, trejdovani su Markanen i Sekston u Jutu za "ol-stara" Mičela, sačuvan je Garland kao još jedna udarna pesnica, te Klivlend zaista i deluje onako kako su to zamislili i uprava i navijači kluba.

Videćemo koliko mogu Kavsi, ali zasad sve ovo izgleda vrlo obećavajuće u povoju sezone.

Rezultati

Detroit - Atlanta 112:136

Orlando - Šarlot 113:93

Boston - Klivlend 123:132

Toronto - Filadelfija 90:112

Vašington - Indijana 117:127

Milvoki - Njujork 119:108

Minesota - Los Anđeles Lejkers 111:102

San Antonio - Čikago 129:124

Denver - Juta 117:101

Finiks - Nju Orleans 124:111 

Portland - Hjuston 125:111

Пласман обезедио Sofascore

Video: Dončića usred meča gađali navijači u Bruklinu, meč bio prekinut na kratko: Incident sa tribina

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA