NBA predlaže revolucionarnu promenu, ali se košarkaši bune: Ne žele da postoji čvrsto ograničenje na zarade

 
  • 0

Videćemo šta će se dešavati po ovom pitanju

NBA sezona tek što je počela, a čelnici najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti bi već da naprave određene promene koje se odnose na zarade košarkaša.

Naime, prema pisanju dobro obaveštenog novinara ESPN-a, Adrijana Vojnarovskog, NBA liga želi da uvede gornji limit koji franšize ne bi smele da pređu pri isplati zarade, što je naišlo na otpor NBPA, udruženja košarkaša.

- NBA traži implementaciju gornje granice za plate u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru sa Nacionalnom asocijacijom košarkaša, što je sistematska promena koja je naišla na značajan otpor sindikata. Gledajući na velike tržišne gigante poput Golden Stejta, Bruklina i Los Anđeles Klipersa, koji dele velike plate i plaćaju kazne za porez na luksuz, NBA predlaže sistem koji bi zamenio porez na luksuz čvrstim limitom koji timovi ne bi smeli da pređu za isplatu zarada - piše Vojnarovski.

Oni smatraju da ovakvo pitanje ne treba uopšte ni da se pokreće ni u kakvom smislu.

- Predlog lige naišao je na čvrst otpor Asocijacije do te mere da Sindikat smatra da uopšte ne treba pokrenuti nikakvu diskusiju - dodaje američki novinar.

Video: Đoković promašio polaganje za pobedu: Borac u poslednjoj sekundi ostao bez trijumfa u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA