Dominacija Pokuševskog protiv Klipersa: Aleksej pojačao ritam, srpski zet i društvo pali u Oklahomi

 
 ≫ 
  • 0

Odlična priča za srpskog košarkaša

Košarkaši Oklahome napravili su jedno malo iznenađenje u NBA noći između četvrtka i petka pošto su na svom parketu savladali Los Anđeles Kliperse sa 118:110, a jedan od istaknutijih aktera susreta bio je Aleksej Pokuševski koji je predvodio Tandere do trijumfa.

Pokuševski je odigrao najbolju partiju od starta sezone, za nešto više od 26 minuta provedenih na terenu zabeleži je 15 poena (3/5 za tri, 3/6 za dva) uz šest skokova i tri asistencije.

Srpski igrač je bio treći u liniji efikasnosti, Gildžus-Aleksandar je upisao 24, a Dort 21 poen, a nakon kanadskog dua Pokuševski je bio taj koji je kompletirao učinak Oklahome.

Sa druge strane, u odsustvu Lenarda, Pol Džordž nije uspeo da se probije onako kako su zamišljali navijači Klipersa. Srpski zet je završio priču sa 10 poena, dok su Pouvel sa 21 i Džekson sa 18 pokušali da poguraju goste, ali nisu uspeli.

Ovim je već nastavljena tradicija da domaćin u ovom dvomeču slavi, jer se drugačije nije desilo još od marta 2020. godine.

Oklahoma je držala stvari pod kontrolom sve do pred poluvreme kada se prepustila jednom talasu koji je mogao da je košta u krajnjem ishodu. Ipak, zaustavljeno je nadiranje brzom trojkom u prvom napadu treće četvrtine, a onda je domaći kolektiv ponovo "zaklackao" rezultat i prešao u vođstvo koje je samo jednom postalo egal (89:89), ali Klipersi nisu uspeli do kraja meča da pređu u vođstvo.

Video: Prljavi potez Grina zaledio navijače Denvera: Jokić umalo teže povređen

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA