Bivši Partizanov igrač na klupi plavo-belih, Avdalović: "U pravom trenutku sam preuzeo OKK Beograd"

Sva ta iskustva koja je prošao kao igrač, sada mu dosta znače. I to ne samo u smislu postavljanja taktike, već i u samom "vaspitavanju" igrača

  • 4
Vule Avdalović Foto: MN Press

Nekadašnji košarkaš Partizana i bivši reprezentativac naše zemlje Vule Avdalović ove sezone debitovao je kao trener na klupi OKK Beograda.

Posle nekoliko godina tokom kojih je radio kao asistent u stručnom štabu Partizana i Mege, nekada odlični plejmejker uplovio je u samostalne trenerske vode.

- Kad sam završio igračku karijeru, hteo sam da nastavim da se bavim trenerskim poslom. Stvarno sam imao dobre ''učitelje''. Počevši do Pere Božića u Partizanu, gde je posle došao Aleksandar Džikić, zatim sam u Megi sarađivao sa Dejanom Milojevićem, a poslednje dve sezone - gde sam mislim najviše naučio - radio sam sa Vladom Jovanovićem. Mislim da sam spreman za ovu ulogu. Da sam dovoljno sazreo i da je ova prilika da vodim OKK Beograd došla u pravom trenutku i veoma sam zadovoljan - ističe Avdalović.

OKK Beograd - baš kao i Mega, sa kojom već nekoliko godina klub iz "Žućkove avlije" ima poslovnu saradnju - sansu daje mladim igračima, ali i mladim trenerima.

- Imamo talentovanu ekipu. Za sada igramo dobro, ali je evidentan manjak iskustva. To smo nadomestili dovođenjem Balabana i Savovića. Oni nam prilično znače, ne samo na utakmicama, već i na treningu. Oni su tu ne samo da pojačaju kvalitet, već i da daju primer. Mislim da je to neki recept za uspeh. Da u ekipi sa mladim igračima bude par iskusnih koji će da pomogu - dodao je on.

Slično je prošao i Avdalović, kada je ulazio u prvi tim Partizana.

- Sećam se kada sam postao prvotimac, tu su već bili Vesa Petrović, Vlado Šćepanović, Jovo Stanojević... Prvo smo od njih učili neke norme ponašanja, način ophođenja prema treningu, pa onda i uz njihov kvalitet znanje i podršku i igrački stasavali na takmicama - rekao je on.

Sva ta iskustva koja je prošao kao igrač, sada mu dosta znače. I to ne samo u smislu postavljanja taktike, već i u samom "vaspitavanju" igrača.

- Imao sam odlične trenere, počevši od mlađih kategorija do prvog tima Partizana koji su uticali na mene kao igrača, ali i kao ličnost. Dosta sam naučio od svih njih, počevši od same pripreme treninga. Prisećam se i načina na koji su oni radili. A neke stvari koje sam radio kao igrač, sada mogu i da sam pokažem - naglašava Avdalović.

Smatra i da je Košarkaška liga Srbije prava mera za prvi izlazak mladih igrača u seniorsku konkurenciju.

- Dosta toga se promenilo u poslednje dve-tri godine, pa i cela domaća liga gde se klubovi sve vidde okreću mladim igračima i trenerima. To je veoma bitno za razvoj košarke u celini. Tako je sada u KLS, koja je nekad bila više liga veterana, gde sada više klubova koji teže nekom spoju mladosti i iskustva. To je stvarno dobra stvar, ne samo za njih, već i za domaću košarku u globalu - zaključio je Avdalović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    27. oktobar 2022 | 12:23

    Srecno

  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    27. oktobar 2022 | 18:10

    E KAD JE OVAJ POSTAO TRENER PEŠIĆ TREBA DA PREUZME DENVER.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Ovaj

    27. oktobar 2022 | 15:36

    je Fil Džekson za rumenog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA