Jokića "pretukli" na startu NBA sezone: Nikola briljirao u Juti, ali Denver nije!

 
 
 ≫ 
  • 0

U nekoliko navrata se Somborac bunio zbog jakih kontakata koje sudije nisu karakterisale kao faulove

Košarkaši Denvera otvorili su novu sezonu NBA lige ubedljivim porazom u Juti sa 123:102, iako je njihov centar i srpski reprezentativac Nikola Jokić bio najefikasniji igrač meča. 

Jokić je u prvim minutima novog ciklusa najbolje košarke pokazao da se dobro naoštrio, ali je njegova ekipa u jednom momentu izgubila korak za "džezerima", a kasnija trka ih je uvalila samo u još veći minus.

Nikola  je svoj prvi ovosezonski performans krunisao sa 27 poena (11/16 za dva, 1/3 za tri i 2/2 sa slobodnih bacanja) uz četiri skoka i šest asistencija.

U nekoliko navrata se Somborac bunio zbog jakih kontakata koje sudije nisu karakterisale kao faulove, retko je sankcionisano bilo šta u njegovu korist, a i to se može videti po broju šutiranih slobodnih bacanja (ako po ničemu drugom).

Kao što je i u predsezoni pokazao, Aron Gordon će mu biti najveći oslonac u predstojećim NBA okršajima. On je uspeo da dođe do dabl-dabl učinka sa 22 poena i 10 uhvaćenih lopti uz dva dodavanja.

Uz činjenicu da su dva igrača Denvera bila najefikasnija na susretu, Juta je uspela da bolje rasporedi poene i snage, te na kraju lako slavi uz veoma dobru drugu četvrtinu (38:23).

Tada je i prelomljen meč, Jer su gosti iz Kolorada dodali u jednom momentu gas, uspeli na pet minuta do kraja da smanje na samo -7, ali su ih onda sasekle dve trojke od kojih je samo lagano kliznuto u ubedljiv poraz.

Juta se na ovoj pobedi ponajviše može zahvaliti Kolinu Sekstonu koji je ubacio 20 poena, ali i Lauriju Markanenu sa 17 i Rudiju Geju sa 16 poena.

Video: Herojska utakmica Nikole Jokića: Snimak poena koji je mogao da prelomi meč

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA