"Bacali smo lopte u aut i u ruke njima, ali ne znam zašto": Obradović otkrio razloge poraza od Milana

 
 
 ≫ 
  • 27

Trener Partizana je bio oduševljen, ali i ogročen igrom njegovih izabranika

Košarkaši Partizana su doživeli pravi hladni tuš na svom terenu kada su pretrpeli poraz od Olimpije iz Milana u 3. kolu ovogodišnjeg zdanja Evrolige (80:75). Neće imati vremena za "kukanje", a već će ih dočekati naredni meč na istom mestu, ali protiv drugog rivala, ekipe Virtusa iz Bolonje.

Virtus je u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama, dosta su uložili u ekipu i kao aktuelni osvajači Evrokupa su se nadali da mogu da se domognu i TOP 8 faze. Ipak, posle tri utakmice, Vritus ima tek jednu pobedu, što je opet za jednu više nego li Partizan.

Željko Obradović je svestan svog protivnika, a ističe da je i dobro izanalizirana igra italijanskog kluba.

- Naravno, ponovo smo radili skauting, kao što uvek radimo. Radi se o ekipi koja igra odbranu gde pokušavaju s velikim brojem izmenama da drže pritisak na lopti stalno i imaju igrače koji su sposobni to da rade. Menjaju odbranu, to je nešto na šta moramo da budemo spremni.

- Što se tiče napada, pokušavaju da igraju tranziciju i imaju igrače na "četiri" i" pet" gde žele da uspostave igru na donjem postu. Naravno da svi oni u defanzivi imaju i napadački potencijal, jasna je ideja kad i koga koriste, ali i na koji način. Pokušaćemo da odreagujemo u tom smislu na te njihove napade i odbrane. Najbitnije je da budemo spremni da će menjati odbranu i da probamo da budemo koncentrisani u meri u kojoj je to neophodno - istakao je trener Partizana.

Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Partizan je protiv Olimpije iz Milana imao jednu jako kvalitetnu partiju, dok su izgubili samo zbog svojih grešaka, što je istakao i sam trener. Ipak, povrh svega, pokazao je Partizan da može da se nosi sa svima u Evropi. Međutim, ono što više brine jeste i to da li Partizan može da ponovi istu utakmicu dva dana kasnije.

- Lično se nadam i mi smo izanalizirali tu našu utakmicu. Imali sm odosta stvari, igrali smo odlično u nekim trenucima, mislim da je na kraju presudilo tu utakmicu ono što je evidentno, a to su izgubljene lopte u zadnjih par minuta utakmice. Taj segment je bio loš, dok je sve bilo dobro, odlično ili vrlo dobro. Mislim da moramo da budemo na nivou tom, pitanje je energetski da li će igrači koji su igrali moći, to znači verovatno da ćemo se odlučiti za druge stvari. Otom potom, da počne utakmica pa ćemo videti.

  • Koliko je teško spremiti ekipu

- Mi smo svesni toga da je to situacija ove godine takva, kako je nama, tako je svima. Oni su imali na strani, oni imaju na put. Mi smo imali sreću da imamo dve zaredom ovde u našoj dvornai, a doći će put kada ćemo i mi biti na putu po sedam ili 10 dana. Tako je, kako je. Jedan trening večeras, napravili smo analizu, probaćemo da odradimo naravno da ovi igrači koji nisu igrali probaju da naprave malo normalniji trening. Ovi koji su imali malo veću minutažu neće raditi u velikom obimu i intenzitetu, a onda sutra ujutru trening na dan utakmice gde se praktično još jednom ponavljaju stvari koje su bitne za taktiku.

Za poraz od Milana, Željko Obradović je rekao da su krive izgubljene lopte.

- Ne verujem, analizarli smo, nije bila stvar umora, niti preterane agresivnosti od strane Milana. Mi smo bacali lopte u aut ili u ruke bez ikakvog razloga.

Za kraj, Željko je odgovorio i na pitanje, kako će psihološki sve da utiče na tim.

- Nadam se da će biti pozitivno, a njima sam rekao da je toliko dobri stvari, a bile su i te neke stvari i posledice tih izugbljenih lopti su često zbog pozicije koje imaju na terenu, zbog tajminga. To je najvažnije u košarci, s te strane smo pokušali da reagujemo, da objasnimo, radićemo na treningu neke specifične stvari. Prostor i tajming su veoma važni. Probaćemo o svemu da vodimo računa.

Video: Željko Obradović preuzeo ulogu plejmejkera na treningu Partizana: Pravi blokove, asistira u akcijama

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvezdas

    19. oktobar 2022 | 18:57

    NIKAKO DA SHVATI DA JE ON KRIVAC ZA SVA TRI PORAZA , PROSECAN YRENER PO ZNANJU

  • 32 zagorska

    19. oktobar 2022 | 18:46

    Ovom Željku uvijek je drugi kriv nikada ne priznaje kad on pogriješi

  • Naj

    19. oktobar 2022 | 18:42

    Naravno nisi ti kriv vec igraci. Ti sa SAMO trener. Vec ispricana prica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA