"Neko je pominjao Kampaca u Partizanu? Bože sačuvaj, naučna fantastika": Obradović se otvorio posle Armanija

 
 ≫ 
  • 34

Trener Partizana imao je potpuno iskrene odgovore na neka od pitanja na konferenciji

Košarkaši Partizana doživeli su još jedan neprijatan poraz u Evroligi od ekipe Olimpije Milana u kojoj su ponovo "prosuli" prednost u samoj završnici i dopustili gostima da slave u dramatičnoj završnici - 75:80.Trener Željko Obradović se na početku zahvalio Grobarima koji su ispunili Arenu do poslednjeg mesta, istakavši da je italijanski tim pobedio zato što je mudrije odigrao kraj meča.

- Pre svega hvala navijačima na sjajnoj atmosferi koju su napravili, žao mi je zbog njih kako smo završili meč. Svaka čast Milanu, odigrali su pametno na kraju i zbog toga su pobedili.

Kaže da je presudilo to što je njegova ekipa pravila isuviše mnogo grešaka u odsusdnim momentima.

- Naravno, rekao sam već da je utakmica odlučena u momentu kada smo vodili, neverovatno loša selekcija napada u smislu prodatih lopti. To je to, ako se dobro sećam, loše smo šutnuli četiri napada zaredom. Ista boljka u prvom poluvremenu koja se ponavlja iz utakmice u utakmicu, pokušavam sve da uradim, da ih razmrdam, to je situacija kad nisi u bonusu, kada treba da naprave mali faul. Tada su se vratili u prvom poluvremenu, to je karakteristika velikih igrača, a mi to ne radimo. Imali smo tri faula, oni su dali tri poena, to je deo igre. Odigrali smo završnicu kako smo odigrali, to je odlučilo, protiv iskusnog tima kao što je Milano se te greške plaćaju. Mi smo dobar deo meča odigrali dobro, sigurno da možemo bolje, pametnije. Čestitke Milanu na tome kako su odigrali završnicu, strpljivije.

Ne želi da komentariše šta govori igračima u svlačionici. Kaže da sve to treba da ostane među njima samima i da što pre treba zaboraviti na ovaj meč.

- Znate šta, ja pokušavam da sve ono što imam da kažem timu kažem na treningu, svlačionici i na terenu. To su stvari koje mi radimo. Stojim iza igrača, analize ostaju interno, ko je šta radio, nije bitno, radi se o timu, da analiziramo koje su dobre stvari kojih je bilo, ali i loše. Pričao sam i posle utakmice posle Studentskog Centra da treba da zaboravimo, da se okrenemo Bolonji, idemo u seriju utakmica, imamo ih 60 u sezoni, a ovo je tek šesta, tek smo na početku, radićemo i videćemo dokle možemo. Želja je bila prisutna, hvala navijačima na fantastičnoj atmosferi, ja sam impresioniran, nadam se da će nastaviti da podržavaju tim.

KK Partizan - KK Olimpija Milano Foto: MN Press

Problem je što u Partizanu, barem za sada, nisu konstantni ni Dante Egzum, pa ni Džejms Naneli. Željko se vratio na pripremni period da objasni zbog čega je to tako.

- Ja treba da se vratim na pripremni period. Ja sam tada bio bez ijednog plejmejkera, ceo period smo prošli na tome da je Dante imao probleme u Španiji, čuvali smo ga da ne dođe do povrede. Tada je imao problem zbog čega nije išao u Moskvu, vratio se Madar, koji je došao posle reprezentacije, imao par dana odmora, tako da tu neke stvari leže. Krenuli smo u sezonu bez adekvatnog pripremnog perioda. Znate da je Aleksa van tima, to je igrač koji je bitan u našoj igri, Smailagić je drugi koji nedostaje. Ovo što ima su igrači kojima verujem, oni su pokazali ono što imaju. Nastavljam da verujem, ponašaću se tako do kraja.

A onda je dobio pitanje - da li stiže neko pojačanje u Partizan? Obradović nije bio zadovoljan kada je to čuo.

- Da vam kažem, ja od letos čitam po novinama ne znam koliko imena. To je naučna fantastika. Ko potura ta imena po novinama, ja nemam pojma. Meni nikada nije došao do ponudi neko ime, koliko je prošlo vremena, da imamo mogućnost da potpišemo nekog igrača. Ko postavlja te informacije iz neke zemlje, druge... Glas se vratio, nesposoban je da pomogne, tražićemo rešenje. Ni u jednom momentu nismo kontaktirali igrače, ja imam samo da kažem - Bože me sačuvaj. Neko pominje Kampaca, koliko je Fener bio spreman da plati, Real? Pa to je napravljena priča da Partizan ima pare, napravili smo budžet zahvaljujući navijačima, a ja da cimam Ostoju ili Zorana, ne pada mi na pamet. Imamo šta imamo. Dajem 101% pošto ovo volim. Šta da radim, to je tako, moram da dam šansu svim igračima. Sigurno da sledeća utakmica protiv Bolonje, moraću da vodim računa o tome, da dobijem utakmicu, ali šta je tu je, ne može preko nekih limita u nekim stvarima.

KK Partizan Foto: MN Press

Ističe da je posao uvek isti, bez obzira na protivnika i da je večeras zaista bilo dobrih stvari u timu Partizana.

- Hvala na lepim rečima, a posao je uvek isti. Neko ko analizira utakmicu i kad se gubi i kad se dobije sam svestan da je bilo dobrih stvari, ali i loših na početku drugog poluvremena, sporo vraćanje u odbranu, loša energija, ali smo se vratili u situaciju koje je dobra po nas. Pokušaćemo sa pričom, videću da ih hrabrim, govorim da je prodata lopta loša stvar, najgora. Ako prodaš, a želiš nešto da napraviš, da ekipa odreaguje tako, to je normalna stvar, ali kada je baciš samo ovako, to su veliki problemi. 

Pritiska ne postoji kada je na klupi crno-belih, samo velikog zadovoljstva.

- Ne, osećam veliko zadovoljstvo što sam trener Partizana. Jedan razlog je taj koji volim Partizan, dajem sve od sebe i davaću sve od sebe, to je to.

Kaže da ova atmosfera pokazuje da je Partizan zaslužio da bude Evrolige, ali da rezultati to moraju da isprate.

- Ja sam rekao i zahvalio se svima koji su učestvovali u tome da Partizan bude deo Evrolige. Ova atmosfera pokazuje da zaslužujemo da budemo ovde, moramo da rezultatski budemo bolji, ovih 0-3 treba da bude motivacija. Izgubili smo ovako, ali znači da možemo, treba da verujemo igračima i da se borimo sa ovim u dvorani, treba da damo maksimum i da vidimo dokle ćemo da stignemo.

Video: Željko Obradović izgoreo zbog poteza Trifunovića na kraju meča: Zajapuren u licu svašta mu rekao

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    18. oktobar 2022 | 23:58

    Румени у бунилу...бунца...помозите човеку...чуј, навијачи, буџет😂😂😂

  • fegi

    18. oktobar 2022 | 23:42

    Navijaci ti doneli ova pojacanja…sram te bilo.

  • Naj

    18. oktobar 2022 | 23:40

    Jel ovaj stvarno rekao da su napravili budzett pomocu navijaca??? Brate mili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA