"Ne komentarišem suđenje, da li je bio faul ili ne, ne znam": Trener Budućnosti izbegao pitanja o arbitrima

 
 ≫ 
  • 7

Ne može se reći da neke odluke i nisu bile previše sporne...

Košarkaši Crvene zvezde su posle velike bitke uspeli da slave protiv Budućnost sa 69:65 u 2. kolu ABA lige. Bilo je tesno, bilo je teško, a Budućnost je mogla i da dođe do pobede, s obzirom na to da su imali vođstvo pred sam kraj meča. Utakmici su kumovale i neke sporne sudijske odluke, kojih se dotakao i trener Budućnosti, Vlada Jovanović.

Trener Podgoričana je na početku čestitao na pobedi Zvezdi, ali se dotakao i nekih sudijskih odluka, koje nije želeo da komentariše. Dok je za kraj rekao i da ima nešto više od 24 sata da se pripreme kao ekipa za meč protiv Hamburga.

- I jedan i drugi tim u najavi, praktično smo rekli da tražimo formu kroz ove utakmice zbog svih problema što se tiče Evrope. Mi smo opet igrali na momente, imali smo dosta praznih minuta, Zvezda je to znalački iskoristila, prvo što se tiče lou-post igre i skoka posle toga, odlepili se posle toga. Mi smo našli način da se vratimo, ali smo primili trojku u nezgodnom trenutku. I nismo do kraja uspeli da nađemo prave šuteve. Da li jeste ili nije bio faul, neću da ulazim u to. Kuridža je tada napravio faul, možda smo tada mogli da uradimo nešto. Čestitam Zvezdi na pobedi, želim im sreću u nastavku ABA lige i Evrolige. Nama ostaje nešto više od 24 časa da se spremimo za utakmicu protiv Hamburga.

Okrenuo se Vlada i (ne)spremnosti ekipe, kao i tome zašto same pripreme treba da traju bar mesec ili dva pred sezonu, kako bi ekipa bila učinkovita.

- Ima i toga. Ne bi pripreme trajale mesec ili dva meseca pred sezonu, da mogu da se odrade za 15 dana. Ovo nam je četvrta utakmica u ovom sastavu, što je malo, jer mnogi imaju po 10. Ne bih rekao da je Zvezda igrala agresivno, koliko smo mi padali. Momci su spremni, prošli su predsezonu, a oni koji su došli su izašli iz sistema takmičenja koja nalažu da igrate svaki dan utakmicu. Oni ispadaju iz ritma i sada se traže. Nekako nije stalno, to nam je problem. Nećemo ga skoro rešiti.

KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: ATA Images

Nije želeo Jovanović da se dotiče toliko suđenja, iako je bio upitan. Istakao je samo da svako treba da radi svoj posao i da je suština u tome.

- Ja prvo stvarno retko pričam o suđenje, skoro nikada. Negde volim taj odnos, jer ti ljudi pomažu da se utakmica privede kraju, da nas tretiraju kao takvog. Da li je to iritantno ili ne, ne znam. Ja gledam svoj posao, trener Vlada svoj. Tako da ne bih ulazio u dalju priču.

- To su neka nova pravila, nisam se uplitao u sve to. Da li je bilo potrebno ili ne, ne bih rekao da je to normalno, ali je očekivano. Ovde je problem za igrače koji nisu igrali ABA ligu da se prilagode, a pomenuo sam da je to liga sa dosta kontakta, bez obzira na nivo tima. Oni koji nisu igrali, teško se aklimatizuju, teška je za igranje. Da li ste prvi tim koji igrate protiv 13. tima, ne može ništa lako da se dobije.

Video: Sudija Pukl prekinuo derbi Zvezda - Budućnosti zbog uvreda navijača: Lazić i Neša Ilić ih smirivali

(Telegraf.rs)

Video: Samardžić: Moramo da budemo na visini zadatka i da damo svoj maksimum

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd Srbija

    11. oktobar 2022 | 10:20

    -Sefe dobro znas gde si doso ustasama u gostima, ti odlicno znas ko su oni i kako funkcionisu u tudjoj drzavi. Nije im IDEA za dzabe sponzor to je njihova kuca, tamo su rodjeni sve znas o njima nemoramo da ti pricamo.

  • 5

    10. oktobar 2022 | 21:11

    PALI franjevac🎩🎩(((🎩)))

  • enky

    11. oktobar 2022 | 10:14

    Treneru reci slobodno da nije bilo sudija zvezda nas nikada ne bi dobila, istina boli ali je tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA