Partizan se prošetao kroz Skoplje: MZT lak plen za Željkovu ekipu, crno-beli rutinski slavili sa +18

 
 ≫ 
  • 28

Već posle prve četvrtine bilo je jasno da beogradski klub hita ka drugoj pobedi u ABA ligi

Košarkaši Partizana stigli su do nove ubedljive pobede u ABA ligi, pošto su nakon trijumfa protiv Cibone u Zagrebu danas u ranom popodnevnom terminu u Skoplju uspeli da slome sastav MZT-a. Već tokom prve četvrtine napravljena je presudna razlika, koju Željkov sastav nije mogao da ispusti do samog kraja - 74:92.

Pokušao je Obradović na ovom meču da maksimalno koristi sva oružja koja su mu na raspolaganju. Nije štedeo previše ni strance, koji su u petak u Berlinu pružili nešto slabije partije protiv Albe, što je uzrokovalo jako neprijatan poraz u "Mercedes-Benc Areni" na povratku u elitno takmičenje posle osam godina.

Danas je Partizan za razliku od toga duela namestio nišanske sprave, igrao je daleko agresivnije na lopti, što je posledično donelo veliki broj izgubljenih poseda MZT-a i bezbroj lakih poena Beograđana u tranziciji. To je bio ključ da crno-beli večeras nemaju ama baš nikakvih problema da dođu do trijumfa.

Sama utakmica krenula je za Partizan onako kako mogu samo da požele. Nanizali su crno-beli seriju od 9:0, potom su nastavili da igraju sa agresivnom odbranom i preko Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija brzo su stigli do dvocifrene prednosti. I jedan i drugi su pogađali sa distance i iz reketa, dok je Matijas Lesor bio nepremostiva prepreka za skopski klub, a i sam je došao do nekih važnih poena.

Druga deonica bila je utoliko drugačija i daleko efikasnija od prve. I MZT je uspeo da poveže svoje redove, pa smo gledali borbu prsa u prsa. Ipak, makedonski sastav nije uspeo ni u jednom momentu da se spusti ispod deset poena zaostatka, dok je crno-beli tim održavao svoju prednost.

Iako je početak treće četvrtine bio pomalo otrežnujuć za crno-bele, pošto su igrači MZT-a ubacili dve vezane trojke, nakon toga je sve počelo da funkcioniše bez nekih poteškoća. Sa deset poena se ekipa Partizana ponovo domogla +20, tako da je u tom ritmu i privela ovih deset minuta kraju i omogućila sebi daleko komotniji završetak.

Poslednja četvrtina počela je vrlo sporo, bez pogodaka na obe strane, što je odgovaralo ekipi Partizana, koja se na sve to i prva probudila, pa je preko Danila Anđušića i Tristana Vukčevića razrešila sve dileme, ako ih je uopšte prethodno i bilo. Razlika se do kraja kretala na nivou na kojem je bila tokom većeg dela meča.

Crno-beli su tako ostvarili drugu pobedu u ABA ligi i sada mogu da se ponovo osvrnu ka Evroligi, gde ih čeka težak duel sa Baskonijom u gostima.

STATISTIKA UTAKMICE

MZT Skoplje: Krstevski 3, Maksvel 13, Mićović 18, Kafi 17, Robev, Magdevski 1, Ivi 6, Stojanovski D, Stojanovski V. 11, Jigitoglu 5, Pandev, Veličkovski

Partizan: Vukčević 7, Ledej 2, Koprivica 5, Panter 5, Papapetru 5, Egzum 17, Jovanović, Naneli 17, Lesor 8, Trifunović 6, Anđušić 8, Madar 12

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

10. minut (74:92) - Sada su ušli na teren i neki mlađi igrači obe ekipe poput Đorđija Jovanovića u timu Partizana. MZT je vezao četiri poena bez većih poteškoća u ovom periodu. Greši u koracima Maksvel. Trojka Jama Madara. MZT ne uzvraća.

8. minut (70:89) - Horog od tablu za Koprivicu. Lepi poeni za Partizan, koji deluje da će i u ovoj četvrtini ubacili 20+ poena. Koprivica opet pravi faul. Dva su bacanja. MZT ne može da pogodi sada niti jedan penal, evo konačno Ivi prekida crnu seriju i realizuje jedan. Nakon toga dugačak napad Partizana. Trifunović poentira pod faulom. Pogađa i dodatno bacanje. Mićović ima popravni za tri i pogađa. Maksvel zakucava, ali prekasno se budi MZT.

6. minut (64:81) - Trojka i Tristana Vukčevića. Trojke padaju na sve strane sada u dvorani "Jane Sandanski" posle uspavanog starta poslednje četvrtine. Promašaj Jigitoglua, pa pogodak sa linije za slobodna bacanja. Inače je bio nesportski faul prethodno nad njim, pa ide zatim i trojka za Kafija. Sada već ponovo jako efikasna četvrtina. Vukčević vezuje sedam poena. Mićović ne pogađa za tri poena. Poentira i Jigitoglu ponovo... Vukčević je fauliran. Lopta je sada iskliznula Panteru iz ruku.

4. minut (58:76) - Trojka za Mićovića posle još jednog dugačkog napada za MZT. Potom Partizan ponovo ide u nešto dužu realizaciju u čemu je prekintu prekršajem. Međutim, tu je Danilo Anđušić, morao da je da kazni ovu letargičnost u odbrani MZT-a. Isti igrač nabacuje za zakucavanje Vukčevića. Tajmaut MZT. Pogađa Stojanovski za tri poena. Sada su se opet raspucali i jedni i drugi...

2. minut (52:71) - Dva vrlo loše organizovana napada na obe strane terena. MZT-u je čak isteklo vreme za napad. Anđušić ne pogađa iz rolinga, ali tu je Balša Koprivica da pokupi loptu ispod koša i na sve to je i fauliran. Faul u napadu MZT-a posle neiskorišćenog napada crno-belih. Faul Koprivice u napadu. Bez poena za minut i po u ovoj deonici. Ajvi sa deset metara promašuje. Šta sada pogađa Egzum, neverovatno, za dva poena iz prodora.

III ČETVRTINA10. minut (52:69) - Krstevski je bio na liniji za slobodna bacanja. Pogodio je samo jedno od dva, a onda je Ledej promašio trojku. Na sve to, imamo 2+1 Ivija. Krstevski i Panter ne pogađaju za tri, a Vukčević preko celog terena ne može da ubaci.

8. minut (48:69) - Andrej Magdevski će imati dva slobodna bacanja. Pogodio je samo jedno. Naneli je ubacio trojku, Panter se nadovezao, a Magdevski gubi loptu. Kevin promašuje za tri, ali je tu na drugoj strani Magdevski sa nova dva poena za domaće. Lesor je fauliran. Imaće dva penala, prvo je pogodio, drugo je ponovljeno. I sada je precizniji.

6. minut (45:61) - Velika greška MZT-a, tri sekunde u reketu. Posle toga dvojka Nanelija, a ispostaviće se da je jedan raniji šut Partizana umesto za dva vrednovan za tri poena. Maksvel dolazi do novih poena za skopski tim. Bacanja su potom za Matijasa Lesora. Realizovao je oba. Tajmaut. Trojka Maksvela, a onda poeni Egzuma uz faul. Pogodio je i dodatno bacanje.

4. minut (40:55) - Još jedan dugačak napad Partizana, na kraju faul na zemlji Mićovića. Madar naposletku fauliran posle finte šuta u poslednjem momentu. Imaće dva bacanja. Izraelac ne promašuje u ovakvim situacijama. Novi laki poeni za Nanelija iza linije za tri poena. Mićović je postigao dva poena posle promašaja svoje ekipe sa distance. Lesor se sada bori na skoku, ali lopta i pored toga odlazi u aut. Greši Stojanovski, dva bacanja za Zeka Ledeja. Pogađa ih.

2. minut (38:48) - Odmah na startu trojka MZT-a. A Madar previše drži loptu u svojim rukama i vreme za napad crno-belih ističe. Dobro sada gradi skok Lesor i kupi loptu. Madaru je lopta iskliznula iz ruke. Lesor je umalo sada ukrao loptu, ali je i on napustio granice igrališta. Kafi mnogo forsira, hteo je da uradi nemoguće, Madar ne pogađa trojku, na kraju napad za MZT. Mićović realizuje trojku i sada je već skopski tim blizu.

II ČETVRTINA

10. minut (32:48) - Stojanovski pogađa za dva. Naneli dodaje trojku. Sjajan napad Mićovića, zakucavanje, sada Željko Obradović mora da zatraži minut odmora. Lesor je morao da bude fauliran sada pod košem. Papapetru prolazi do kraja. Nema trojke za MZT na kraju. Ova četvrtina je završena nerešenim rezultatom - 23:23.

8. minut (28:43) - Nakon serije grešaka oba tima, opet serijapoena. Pogodio je Krstevski, na drugoj strani nema poena Madara, a tu je Kafi sa trojkom, drugom danas. Uspeva da vrati Džejms Naneli... Sada već dosta poena u ovoj četvrtini, za razliku od one prve. Kafi uspeva da pogodi i za dva poena. Bez poena Krstevskog, a Naneli trči na drugu stranu i samo prikucava. Tajmaut ljutog trenera MZT-a.

6. minut (21:38) - Ledej ne uspeva da postigne poene sa niskog posta, jer je previše držao loptu u svojim rukama i vreme za napad je isteklo. Dugačak napad MZT-a i izgubljena lopta. Anđušić ne pogađa iz svoje pozicije. Sada greška MZT-a, Stojanovski je gazio aut liniju. Nema pogotka za tri za Trifunovića, ponovo je pokušao i još jednom nije bio precizan. Sada Kafi ide da šutira bacanja, pošto je fauliran u kontri. Realizovao je oba. Madar je ostao sam na poludistanci, što je nešto što on kažnjava bez pardona.

4. minut (19:36) - Ne uspeva Panter da pogodi. Dobra akcija MZT-a za turskog košarkaša u ekipi, Jigitoglua, dva poena za MZT, što uzrokuje da Željko Obradović zatraži prvi tajmaut na ovoj utakmici. Nema pogotka za Pantera, ali je zato tu Stojanovski da pogodi još jednu trojku. Balša Koprivica uspeva da iznudi faul uz pogodak, imaće i dodatno bacanje. Pogodiće ga. Faul Pantera na drugoj strani igrališta. Sada Balša pravi prekršaj. Mićović je izblokiran na niskom postu. Nema pogotka za tri za Partizan.

2. minut (14:33) - Stojanovski pogađa trojku da malo razmrda ekipu MZT-a. Madar uzvraća istom merom. Posle još jednog neuspešnog napada makedonske ekipe, stigla je akcija za 2+1 Anđušića, koji uspeva da pogodi i dodatno slobodno bacanje. MZT nastavlja sa korektnim startom druge četvrtine, Kafi je strelac, a posle toga i Danilo Anđušić ubacuje dva poena.

I ČETVRTINA

10. minut (9:25) - Dva bacanja za Kevina Pantera posle prekršaja. Gledalo se i da li je nesportska greška, ali se ostalo pri prvobitnoj odluci. Pogodio je oba. Nova lična greška, ovoga puta na drugoj strani. Maksvel je oba puta siguran. Panter je neprecizan za tri poena, ali Egzum zato nije - trojka iz popravnog. Maksvel pogađa flouter. Egzum opet radi sjajne stvari i završava akciju za 2+1. Siguran je i sa linije penala. Loš šut domaćih.

8. minut (5:17) - Sada izgubljena lopta Ledeja. Stojanovski ne pogađa, a loptu hvata Naneli. Na kraju lesor gubi loptu i konačno zakucavanje MZT-a. Konačno prekid ove serije bez poena. Egzum je fauliran i ići će na liniju slobodnih bacanja nakon što je ubacio za dva poena. Realizuje i dodatno bacanje. Faul u napadu MZT-a, a na drugoj strani trojka Egzuma.

6. minut (3:11) - Sada nekoliko minuta bez poena obe ekipe. Ali to će pokušati da prekine Naneli sa linije penala. Uspeva, pogodio je prvo, ali drugo ne. Sada je Kafi fauliran u ekipi MZT-a. Nastavlja se serija prekršaja, pšošto je Naneli ponovo fauliran i ide na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je jedno. Vrlo loša košarka, sada i jedan igrač MZT-a bukvalno izbacuje loptu u aut ragbi pasom. Umalo izgubljena lopta MZT-a, promašuje zakucavanje Lesor. Stojanovski ne koristi kontru.

4. minut (3:9) - Mićović promašuje za tri, a potom Kafi postiže trojku i prve poene MZT-a na ovom meču. Onda i prva dobra odbrana makedonskog tima, pošto je isteklo vreme za napad. Nakon toga Naneli pravi faul na zemlji i izaziva proteste domaće publike. Posle izgubljene lopte MZT-a usledio je i poklon Madara koji domaći ne koriste. Lesor pravi grešku u koracima.

2. minut (0:9) - Odmah na startu poeni za Jama Madara, a na drugoj strani promašaj MZT-a sa distance. Madar je na sve to fauliran na drugoj strani, isti igrač prima loptu i pokušava za tri, da bi posle promašaja usledilo prikucavanje Lesora. Matijas krade i loptu i trči na još jedno zakucavanje, pa MZT odmah traži tajmaut. Nastavlja se užasan start domaće ekipe, loptu je pokupio Naneli. Posle dugog pregledanja snimka, novi prekršaj Stojanovskog, a potom i bacanja za Papapetrua. Realizovao je prvo, ali drugo nije. Ekstra posed za crno-bele. Papapetru za dva.

STARTNE POSTAVE

MZT Skoplje: Mićović, Kefi, D. Stojanovski, V. Stojanovski, Jigitoglu

Partizan: Ledej, Papapetru, Naneli, Lesor, Madar

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Ovaj duel prvobitno je bio planiran da se odigra kasnije večeras, ali je pomeren na raniji termin, što je prouzrokovalo nezadovoljstvo domaćih navijača, jer je ponedeljak radni dan i mnogi neće moći zbog toga da dođu u dvoranu "Jane Sandanski". Novih pomeranja potom nije bilo.

Bilo kako bilo, Partizan će biti veliki favorit da dođe do pobede. MZT je u ABA ligi završio kao poraženi finalista ABA 2 lige iz prošle sezone i to samo zato što Srbija kao zemlja nije mogla da ima šest predstavnika u najvišem rangu zbog propozicija takmičenja. Podsetimo, Zlatibor iz Čajetine bio je šampion drugog ranga.

Utakmicu će suditi slovenačko-hrvatsko-crnogorska sudijska trojka koju će predvoditi Milan Nedović, a kojem će pomagati Denis Hadžić i Radoš Savović.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović: Hoću trofej s Vojvodinom, ne plašimo se ni Zvezde, idemo na pobedu uvek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    10. oktobar 2022 | 16:49

    Ovo kao da se igra u Beogradu a ne u Skoplju. Duplo vise navijaca Partizana a ukupno oko 6000 za razliku od proslonedeljne utakmice kada je Zvezdu protiv MZTa gledalo samo 2500 i to u Pioniru.

  • Moša

    10. oktobar 2022 | 17:17

    Ovako odabrani igrači, a ovako loša igra, ne shatam! Ali nije važno sto mi ne shatamo nego što Rumenko ne shvata. Penzija.

  • Igor Grobar

    10. oktobar 2022 | 18:01

    Bravo Crno Beli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA