Šest timova besprekorno posle dva kola KLS: Metalac i Dinamik se priključili vodećoj četi u domaćem šampionatu

 
 ≫ 
  • 1

Zanimljivi susreti i ove nedelje u srpskoj ligi

Danas su odigrane poslednje dve utakmice drugog kola Košarkaške lige Srbije, ako izuzmemo odloženi duel Dunava i OKK Beograda zbog obaveza reprezentativaca Srbije na Svetskom prvenstvu u basketu 3x3 u Bukureštu. Pobede su ostvarili Metalac i Dinamik.

U prvom meču dana, premijernom za ekipu Čačak 94 na domaćem terenu, do trijumfa je stigao iskusni sastav Metalca iz Valjeva, koji je tako na pravi način uspeo da potvrdi trijumf iz prvog kola protiv Zdravlja iz Leskovca kod kuće - 66:75.

Presudna je bila poslednja četvrtina u kojoj je Čačak ubacio samo devet poena, što je omogućilo gostima da na kraju upišu i prilično komotan trijumf kojim su se izjednačili sa grupom timova koji su u prvenstvo krenuli sa 2-0.

Najbolji kod Valjevaca bio je Čarls Mening sa 22 poena, pratio ga je Džorden Dafi sa 18 poena, dok su još dva igrača imala dabl-dabl - Uroš Luković sa 15 poena i 11 skokova, odnosno Ibrahim Durmo sa 12 poena i 14 skokova. Kod Čačana se istakao Mladen Pantić sa 21 poenom, odnosno Radenko Pličević sa 10 poena.

U drugom meču dana u malom gradskom derbiju, videli smo pobedu Dinamika protiv Mladosti iz Zemuna - 91:85.

Zemunci su tako posle debakla od Slobode u prvom kolu vezali i drugi neuspeh, dok je Dinamik sa druge strane ostao "netaknut" sa 2-0. Da tako bude postarali su se Vojin Medarević koji je ubacio 24 poena,  Dušan Radosavljević koji je dodao 20 poena, Nikola Kostić koji je bio raspoložen sa 19 poena, odnosno Ilija Milijašević koji je ubacio 17.

U gostujućem sastavu videli smo odlične partije Renarda Dejvisa sa 25 poena, dva manje je ubacio Teri Armstrong, dok je Marko Milenković stao na 20 poena.

Standings provided by Sofascore

Video: Za mene to nije pritisak, možemo u Top 8 Evrolige: Tristan Vukčević zapalio Grobare

(Telegraf.rs)

Video: Samardžić: Moramo da budemo na visini zadatka i da damo svoj maksimum

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    10. oktobar 2022 | 06:34

    Bufucnost srpske kosarke su ovi ameri, u pola timova su najbolji strelci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA