Težak udarac za Borac na startu ABA lige: Čačani primili 98 poena u Ljubljani, trojke ih ubile u pojam

 
  • 5

Radonjić je bio najefikasniji u porazu srpskog tima

Košarkaši Borca nisu uspeli da dođu do iznenađenja na gostovanju Cedevita Olimpiji na otvaranju ABA lige. Iako su uspeli da se održe u igri jednu i po četvrtinu, u nastavku je ipak do izražaja došao kvalitet slovenačkog tima, koji je zasluženo odneo trijumf - 98:81.

Iako ih u početku nije poslužio šut sa distance, ubrzo je i on proradio, pa su Zmajevi trojkama na kraju i uspeli da "ubiju u pojam" igrače čačanskog Borca. Raspucano, elegantno i lagano je delovala ekipa iz Ljubljane i na kraju je potpuno zasluženo stigla do trijumfa.

Skok je takođe bio mana u igri Borca, pošto su samo Aleksa Novaković i Marko Radonjić uspevali da održe neki balans u ovom segmentu, zajedno sa Radonjićem koji je blistao poenterski. Međutim, Ljubljaničani su bili daleko agresivniji, skočniji, pa su time dolazili i do dodatnih šansi za koš kroz više poseda.

Ključna je, kao što smo rekli, bila druga deonica, kada je Cedevita Olimpija uspela da se odlepi na dvocifrenu prednost, koju nije ispuštala sve do samog kraja utakmice. Borac nije želeo da se preda tek tako, ali nije imao ni snage da ponovo uvede meč u uzbudljivije tokove.

Na kraju, ubedljivo ispred svih ostalih u poraženoj ekipi iz Čačka bio je Marko Radonjić sa 26 poena, a pratio ga je Raša Đoković sa 10, koliko je dao i Bojan Tomašević.

Efikasna Cedevita Olimpija imala je pet dvocifrenih igrača - Edo Murić je dao 18 poena, Alen Omić i Jogi Ferel po jedan manje, Amar Alibegović je ubacio 16 poena, dok je Aron Herison završio sa 12.

Video: Partizan u stilu otvorio novu sezonu: Sevnulo 105 poena protiv Cibone

(Telegraf.rs)

Video: "Dao bih odmah 5 godina života da osvojim titulu s Vojvodinom": Lalatović predstavljen u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    2. oktobar 2022 | 23:03

    Није им то пртзн да се спрдају...Љубљанани нису тако лоши

  • Zis

    2. oktobar 2022 | 23:10

    Malo kvalitet Cedevite mali kvalitet sudija.

  • Čačanin

    3. oktobar 2022 | 12:38

    Ništa strašno,uskoro nam stiže redovni mušterija franjizan.Cedevita je mnogo jača od nas,naš nivo su hrvatski klubovi franjizan,cibona,split.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA