Slavni Argentinac ustao protiv stranaca u reprezentacijama, kritikovao saradnju Španije i Lorenca Brauna

 
 ≫ 
  • 2

Priđoni je dugogodišnji NBA igrač, ima i višesezonsko iskustvo u Evroligi

Bivša uzdanica, a sada selektor Argentine Pablo Priđoni usprotivio se igranju stranaca za nacionalne selekcije, a u tom talasu naveo i da se to nikada neće dogoditi njegovoj reprezentaciji dok god je on zadužen za pozivanje kadra.

- Oduvek sam bio protiv naturalizacije – dokle god sam ja u reprezentaciji, to se neće desiti, neće biti ni član stručnog štaba iz druge zemlje. Kada ja ne budem tu, neka drugi odluče - smatra Priđoni.

Priđoni je dugogodišnji NBA igrač, ima i višesezonsko iskustvo u Evroligi, a smatra da Lorenco Braun, nova perjanica selekcije Španije, nema tu emociju prema "furiji" kao što imaju neki rođeni Španci.

- Po mom mišljenju, nacionalni tim treba da bude ‘čist‘ – već imamo klupska takmičenja za igrače širom sveta da se takmiče jedni protiv drugih, i to je fantastično. Protiv sam tog pravila – radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje nego pobedio sa igračem koji nije Argentinac. Mislim da Lorenzo Braun ne oseća težinu španskog dresa kao Ljulj ili Rudi, i tu se diskusija za mene završava - zaključio je Priđoni.

Video: Ludo slavlje Španaca: Upali na konferenciju i poprskali Skariola pivom

(Telegraf.rs)

Video: Šta očekujem protiv Reala? Pa pobedu! Bonga samouveren pred gostovanje u Madridu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA