Skandal u redovima protivnika Srbije na EP: Brat izbacio brata iz selekcije, pominje se i sukob u Ukrajini!

 
 ≫ 
  • 4

Uprkos ovoj situaciji, Marsel i dalje želi da igra sa bratom

Marsel Ponitka, jedan od istaknutijih poljskih košarkaša, neće nastupiti na predstojećem Evrobasketu jer njegov brat Mateuš, koji je reprezentativac, ne želi da igra sa njim za selekciju.

Centar ovog sukoba ogleda se u Ponitkinom nastupanju za Zenit iz Sankt Peterburga, što je naišlo na veliku osudu tamošnje javnosti zbog sukoba u Ukrajini.

- Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu - rekao je Marsel koji nije igrao u nedavnom FIBA prozoru i neće igrati na Evrobasketu.

- Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara - dodao je mlađi Ponitka.

Uprkos ovoj situaciji, Marsel i dalje želi da igra sa bratom.

- Da, naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i Savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije.

Protiv njegovog nastupa je i glavna zvezda Poljske i NBA igrač, Marćin Gortat, koji ga je takođe osudio zbog toga što se odlučio na potez da igra u Rusiji.

Video: Pešić istakao da je Jokić prvi na treningu i da poslednji odlazi s terena: On je kao tambura

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    10. avgust 2022 | 15:40

    Bez prave Poljske i Ukrajine put do zlata nam je sad širom otvoren. Samo kad bi i Malta i Portugal kiksnuli.

  • 534

    10. avgust 2022 | 15:39

    Znači jedna košarkaška velesila manje u borbi za zlato.

  • Vule

    10. avgust 2022 | 15:52

    Ovo sa nama nema veze, mi ionako nemamo sta da trazimo u kosarci, mi smo kao nas fudbal u Evropi, da se plasiramonam je vrhunac, tamo nista, i vratimo se kuci, sad smo i u kosarci na to spali, sve preko prolaza grupe, ako i to uspemo, bice cudo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA