FMP se na domaćem terenu bori za Ligu šampiona: Panteri dobili čast da organizuju kvalifikacije u Beogradu

Tim iz Železnika će za grupnu fazu igrati na terenu dvorane "Aleksandar Nikolić"

  • 3
KK Crvena zvezda - KK FMP Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

Onoga momenta kada je saopšteno da će se FMP takmičiti u kvalifikacijama za grupnu fazu FIBA Lige šampiona, bilo je više nego jasno da će se klub uključiti u borbu da organizuje kvalifikacioni turnir sredinom septembra.

A FIBA je danas i definitivno saopštila da će Beograd dočekati šest ekipa, od kojih će jedna završiti u grupnoj fazi najboljeg klupskog košarkaškog takmičenja pod okriljem ove organizacije.

Neće posao Pantera u dvorani "Aleksandar Nikolić" biti nimalo lak, pošto će se uz njih takmičiti i španski Breogan, danski Baken Bersi, češka Opava, estonski Parnu Sadam i austrijski Svons Gminden.

U četvrtfinalu koje je na programu 21. septembra, FMP će zaigrati sa Rio Breoganom, španskom ekipom koja u svom sastavu bukvalno ima srpsku četu u malom. Za tim koji sa klupe vodi Veljko Mršić nastupaju Stefan Momirov, Nemanja Nenadić, Marko Luković i Nikola Janković.

Ako kojim slučajem prođu prvu prepreku, Panteri će igrati sa Opavom u polufinalu, a u finalu ih čeka dvoboj boljeg iz meča Baken Bers - Svons Gminden / Parnu Sadam. Polufinala su na programu 23. septembra, a finale se igra 25. septembra.

Prođu li u grupnu fazu, košarkaši FMP-a igraće u Grupi E sa izraelskim Hapoelom iz Jerusalima, nemačkim Rizenom iz Ludvigsburga i turskom Darušafakom.

Video: Izundu izlomio obruč jednom rukom: Odlična tranzicija i zakucavanje igrača FMP-a protiv Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA