Drama: Orlići preživeli letonsku golgotu, mladi košarkaši Srbije na korak od povratka u A diviziju Evrobasketa

 
 ≫ 
  • 0

Prilično neprijatno... Ali, idemo dalje

Srpska košarkaška reprezentacija ispod 20 godina posle neverovatne drame uspela je da se plasira u polufinale B divizije Eurobasketa tako što su savladali selekciju Letonije sa 79:76.

Pretila je totalna katastrofa i tavorenje u predvorju košarke, ali su se Orlići opametili u poslednjoj minuti i uspeli da se vrate u vođstvo do konačne pobede.

Činilo se na startu da imaju totalnu kontrolu, otišli su vrlo lako posle prve deonice do dvocifrene razlike, a onda i do rekordnih +17, ali onda se igra raspala.

Letonci su, korak po korak, prilazili, a onda su pri kraju treće deonice uspeli i da preokrenu na 52:49.

U poslednja tri minuta meča se ušlo u totalnu dramu, protivnici su i dalje bili na +2 (73:71), ali se slobodnim bacanjima došlo do egala.

Bolje su se snašli Srbi, i to baš slobodnim bacanjima, jer su tako stekli prednost od četiri poena razlike 77:73, pa ni trojka protivnika u poslednjim sekundima nije mu pomogla u ovoj jurnjavi.

Još samo jedan korak je ostao Srbiji da se vrati u A diviziju, među "velike momke" gde je u prethodnim decenijama tri puta bila šampion. Za početak, prvo povratak koji je ogroman korak, pa sve ostalo.

Prvi zicer će biti u polufinalu protiv selekcije Estonije koja je slavila nad Severnom Makedonijom.

Ide se sigurno na titulu, ali i kada bi se izgubilo, srpska selekcija bi imala još jedan pokušaj da ode u rang više, jer prve tri ekipe sa turnira idu u A diviziju.

Video: Na svadbi NBA zvezde i Srpkinje u Italiji grmi Đurđevdan

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA