≫ 

Pešićeva Srbija kreće po medalju na Evrobasketu: Ovo su cene karata za mečeve u Pragu i Berlinu

Na vama je da ispalnirate na koji način ćete bodriti Srbiju

  • 15
Svetislav Pešić, Nikola Jokić, Miloš Teodosić Foto: MN Press, Tanjug/AP, Marko Jovanović, A. Nalbantjan

Košarkaška reprezentacija Srbije u drastično izmenjenom sastavu poražena je od Letonije i Belgije u FIBA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali će tim i ambicije na predstojećem Evrobasketu biti potpuno drugačiji.

Za razliku od kvalifikacija u kojima ćemo morati dobro da se pomučimo kako bi obezbedili put na Mundobasket, "karta" za Evropsko prvenstvo je čekirana, baš kao i potvrda većina najboiljih košarkaša Srbije da će se odazvati selektoru Pešiću.

Tako, Srbija ponovo ima velika očekivanja, na selektoru, ali i Nikoli Jokiću i ostalim igračima je da se dobro pripreme i daju sve od sebe kako bi se umešali u borbu za najsjajnije odličje, dok navijači mogu da planiraju kako na licu mesta da podrže svoj tim.

Naime, Srbija takmičenje počinje u Grupi D u kojoj je očekuju mečevi sa Izraelom, Holandijom, Poljskom, Finskom i domaćinom Češkom. Orlovi takmičenje počinju 2. septembra protiv Holandije, i to, u večenjem terminu od 21 sat.

Potom, Srbiju očekuje meč 3. septembra protiv domaćina Češke. Posle dana pauze slede dva vezana meča 5. i 6. septembra protiv Finske i Izraela i na kraju grupne faze, igra se meč sa Poljskom 8. septembra. Shodno renomeu Srbije, organizator je odlučio da tim Svetislava Pešića sve mečeve igra od 21 sat.

Cena karata u grupnoj fazi

Kada je reč o ceni karata za pojedinačne mečeve, za svaki duel koji igra Srbije može se kupiti ulaznica po ceni od oko 20 evra, koliko košta najjeftinaija karta, do 30 evra za 3. kategorija, 45 za drugu i 60 evra koliko koštaju mesta pored terena.

Takođe, postoji mogućnost kupovine ulaznica i za "popodnevnu" i "večernju" sesiju. Prva obuhvata prva dva, a druga, poslednja dva meča u toku dana. Ove ulaznice koštaju po 38 evra. Najjeftinija celodnevna ulaznica iznosi oko 60 evra, a najjeftiniji komplet ulaznica za mečeve jednog tima u grupnoj fazi je 96 evra.

Cene karata za Grupnu fazu možete pogledati OVDE.

Svetislav Pešić Foto: MN Press

Berlin nešto skuplji

Ono što navijači u Srbiji očekuju jeste relativno lak plasman u narednu fazu takmičenja. Srbija se od osmine finala ukršta sa Grupom C u kojoj su Italija, Grčka, Hrvatska, Velika Britanija, Ukrajina i Estonija.

Za ovaj deo takmičenja koji će se igrati u Mercedes Benc Areni u Berlinu, najjeftinije karte koštaju od 69 evra za najudaljenija mesta, dok za mesto u prvim redovima treba izdvojiti između 100 i 200 evra u zavisnosti od tačnog mesta sedišta. Naravno, postoje i mesta u ložama koja idu i do 460 evra. Zanimljivo,, za četvrtfinale su nešto jeftinije ulaznice i kreću se od 49 evra do 159 evra, dok za polufinale treba izdvojiti oko 180 evra. Najpovoljnija karta za finale, po trenutnim informacijama, košta oko 139 evra.

Naravno, i Nemci, osim pojedinačnih, nude i pojedine pakete ulaznica. Tako za finalni vikend karte koštaju od 180 do 550 evra.

Video: Ajmo, momci: Prvi trening Karija Pešića po povratku u reprezentaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pustinja21

    21. jul 2022 | 13:52

    daleko smo mi od medalje

  • Rola

    21. jul 2022 | 15:57

    Sve dok je Čović u našoj košarci nema uspeha jer on je naj veći grobar naše košarke. Čovek zadnjih deset godina uništio ko zna koliko talenata u Srbiji dovodeći tamnopute igrače samo da bi dostigao jedan veliki Partizan. Tuga da nam nije bila MEGE nebi imali ni Jokića zato neka gleda Čović i njegova bolumenta a mene ne zanima košarka gledaću plivanje žaba možda će biti interesantnije. Normalno govorim u moje ime.

  • Pop

    21. jul 2022 | 15:05

    AKO BUDE igrao Avramovic NIKO to neće da gleda OSIM starog prevaranta Bobana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA