Mladi košarkaši Srbije saznali rivala za najvažniji meč za povratak u "A" diviziju na Evropskom prvenstvu

 
  • 1

Tim aktuelnog trenera, Vladimira Jovanovića sastaće se sa Letoncima u četvrtfinalu

Ulazimo u završnicu Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina "B" divizije koje se održava u Gruziji, a na kojem učestvuje naša selekcija zbog činjenice da je pre tri godine zauzela pretposlednje mesto u Izraelu.

Ovoga puta, momci koje je selektirao Vladimir Jovanović igraju daleko bolje, pa smo kroz grupnu fazu u kojoj smo igrali protiv Finske, Švajcarske, Albanije i Slovačke u Grupi D prošli bez ijednog izgubljenog meča sa prvog mesta.

To nam je donelo mogućnost da u četvrtfinalu čekamo drugoplasirani tim Grupe C, a posle mečeva u ovoj grupi danas saznali smo ko će to biti protivnik Srbije u najvažnijem susretu.

Posle trijumfa Republike Irske nad Bugarskom i Letonije nad Mađarskom, došlo je do stvaranja kruga od tri selekcije u kojem su Letonci zauzeli drugo mesto i tako će biti protivnici Srbije. Interesantno, upravo su oni ispali zajedno sa nama, pošto smo se međusobno sastali u meču za izbegavanje poslednjeg mesta na prethodnom šampionatu.

U "A" diviziju će se natrag vratiti tri selekcije, pa sam plasman u polufinale znači da našim Orlićima nakon toga nedostaje samo jedna pobeda kako bi ostvarili konačni cilj. Baš zato je duel sa Letoncima tako važan.

Utakmica se igra od 14.45 časova u "Tbilisi Areni" u glavnom gradu Gruzije.

Video: Legendarni Kalipari za Telegraf o Beogradu, srpskoj košarci i Nikoli Jokiću

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA