Selektor Slovenije objavio spisak za Evrobasket: Dončić i Dragić za moćne Zmajčeke, mogu li do odbrane trona?

Nestvarno jako izgleda tim Slovenije za predstojeći Evrobasket koji se igra ove godine u nekoliko država

  • 1
Eurobasket, 2017, Košarka, Košarkaška reprezentacija Srbija, Slovenija Foto: AP/Tanjug

Selektor reprezentacije Slovenije u košarci Aleksandar Sekulić objavio je spisak od 20 igrača za predostjeći Evrobasket, odakle će otpasti nekolicina pred sam put. Na spisku se nalaze i najveće zvezde ove reprezentacije Luka Dončić i Goran Dragić koji čine okosnicu tima.

Zbog njih dvojice, ali i ostalih imena, s punim pravom se može reću da je Slovenija ozbiljan konkurent da dođe do zlatne medalje, te tako odbrani i titulu osvojenu pre pet godina na domaćem terenu, kada su bili bolji od reprezentacije Srbije u finalu sa 93:85.

Na spisku se nalazi 20 igrača, a pored Luke Dončića i Gorana Dragića, tu su još i Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurković, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik, Žiga Samar, Luka Ščuka i Majk Tobi.

Na papiru, ali i na terenu, Slovenija je jedan od najboljih timova u Evropi, a u prilom tome ide i činjenica da se Luka Dončić odlučio da igra za reprezentaciju tokom čitavog leta, a ne samo tokom Evrobasketa. Tu je i košarkaš Partizana Gregor Glas, kao i bivši košarkaši crveno i crno-belih, Jaka Blažič, te Edo Murić i Aleksej Nikolić.

Video: DJ Šek na žurci u Hrvatskoj objasnio Luki Dončiću kako da šutira na koš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • luka

    20. jul 2022 | 21:34

    Osvojili titulu EP u Turskoj, ne na domacom terenu ....Istanbul ..!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA