Ništa od NBA lige za Borišu Simanića: Srbin karijeru nastavlja u Španiji

Nadao se Boriša da će se izboriti, no, čini se kao da je izabrao i bolju opciju

  • 0
Boriša Simanić Foto: MN Press

Srpski košarkaš Boriša Simanić neće ostati u NBA ligi iduće sezone, pošto je potpisao ugovor sa španskim provligašem ekipom Kasademont Saragose, koja je to objavila putem svojih javnih glasila. Oni su potpisali jednogodišnji ugovor.

Simanić je prethodnu sezonu proveo u ekipi Mege, gde je u ABA ligi prosečno beležio 12,8 poena po meču, a uz to je dodavao i 4,3 skoka, čime je zaradio i poziv za NBA letnju ligu tokom pauze. Boriša je u Letnjoj ligi nastupao za Juta Džez, ali će ipak svoju sreću potražiti u najjačoj ligi Evrope.

Ovaj klub je prethodno vodio i Dragan Šakota, ali ga je ubrzo napustio, pa je na njegovo mesto stigao Martin Šiler. Takođe, saigrač našem Boriši Simaniću biće i crnogorski reprezentativac Dino Radončić.

Nisu krili oduševljenje u klubu dolaskom Simanića, gde je Toni Muedra, direktor Saragose, istakao da od Boriše očekuje da ima značajnu ulogu, kako napadačku, tako i defanziu, te da pomogne na obe strane terena u svemu što se od njega bude tražilo.

Video: Simanić hvata sa plafona: As Mege sa rukama kao pauk završava alej-up protiv bivšeg kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA