"Kakve veze on ima sa Španijom?": Rudi Fernandez ne želi Lorenca Brauna u selekciji Furije

 
 ≫ 
  • 3

Ikona španske košarke smatra da Amerikanac tako zauzima mesto domaćim talentima da se razviju kroz nacionalni tim

Dugogodišnji španski reprezentativac i jedan od najznačajnijih protagonista svih uspeha Furije u poslednjoj deceniji Rudi Fernandez, protivi se naturalizovanju stranaca i "preobraćanju" u španske reprenzentativce, kao što je to poslednji slučaj sa Amerikancem Lorencom Braunom. 

Bivši plejmejker Zvezde je nedavno dobio španski pasoš i biće adut Španaca na Evropskom prvenstvu u septembru ove godine.

Rudi je u izjavi za španske medije rekao da nije najsrećniji zbog takvog poteza Saveza kojim rukovodi njegov nekadašnji saigrač, bivši reprezentativac Horhe Garbahosa.

- Ne čini mi se da je to u redu. Već sam to rekao predsedniku Saveza Garbahosi i kapitenu, rekao sam im svoje mišljenje. Iz medija sam saznao da je taj igrač naturalizovan, a nema nikakve veze sa Španijom, pa su mi objasnili čitavu situaciju. Postoji mnogo španskih igrača koji zaslužuju da igraju na toj poziciji, a neće moći da dođu do izražaja jer smo doveli tog igrača - aludira Rudi na dogovor sa Lorencom.

Na njegovu izjavu nadovezalo se logično pitanje novinara, kako mu smeta Braun u španiji, a ne smetaju mu dugogodišnji članovi Furije, takođe naturalizovani Mirotić i Ibaka.

- Imao sam prilike da igram sa obojicom, oni jesu stranci, ali trenirali u Španiji od malena. Oni imaju posebnu vezu sa Španijom - objasnio je Rudi koji je na kraju dodao da je Španija u Lorencu Braunu dobila igrača koji će podići kvalitet igre reprezentacije.

Video: Neverovatan potez Lorenca Brauna, preko celog terena dodao za alej-ap Dobrića

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA