"Nikad nije problem da nastupam za Srbiju, u Dalasu kao u Boljevcu": Bobi najavljuje borbu sa Letonijom

Pričao je Marjanović i o odnosu sa Lukom Dončićem

  • 8

Košarkaši Srbije okupili su se za treći FIBA prozor u prvoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2023. godine održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu. Njima prvo predstoji prijateljski meč sa Bugarskom, posle čega će se sastati sa reprezentacijama Letonije u gostima i Belgije u Nišu.

Jedno od zvučnijih imena na spisku selektora Karija Pešića je svakako Boban Marjanović, koji je odvojio svoje vreme i odmah posle NBA sezone došao da zaigra za nacionalni tim. Prvo je prokomentarisao šta to čeka Srbiju u narednih desetak dana.

- Okupili smo se zbog toga, da pobedimo u dve utakmice. Znamo kakva je Letonija tamo, pričao sam sa Bertansom, pošto sam sa njim igrao ove sezone u ekipi. Spreman je da šutne makar sa pola terena, spremamo se, treniramo, radimo naš deo posla. To je par dana... Neki su došli tek danas. Gledamo da izvučemo najbolje iz nas, svi znamo ko je trener, nema puno da se priča.

Nije mu bilo teško to što je morao da se prilagođava na vremensku razliku, iako i sam kaže da je isprva bio pospan tokom dana.

- Vremenska razlika je teška, Bjelica isto ima problem, to je jedina stvar. Kada je ovde dan meni se baš spava, to je stvarno problem, ali sve je bolje, pošto sam dva dana bolje. Sve je lakše i podnošljivije.

Ističe da mu nikada nije problem da nastupa za Srbiju.

- Mislim da nije problem, neki su završili sezonu juče. Svako ima svoj razlog zašto i kako. Ja sam želeo da budem ovde, od početka je bilo tako. Volim da zaigram za reprezentaciju i da budem ovde. Uželeo sam se koašrke, stvarno mi fali i to je moja ljubav, moj sport, moj život. Da li igrao ili ne igrao, gledaš da se ostvariš u najboljoj formi, makar to bilo jedan na nula, da ti neko vraća lopte. Srećan sam što možemo da igramo pet na pet, da igramo utakmice, da budem deo toga.

Boban Marjanović Foto: Marko Jovanović

Letonija će nastupiti u jakom sastavu, pa Marjanović poziva na oprez.

- Baš sam sad rekao. Ne znam da li Porzingis igra, ali nikad nije lako dobiti protivnika na njegovom terenu. Pojačali su se, svi su spremni, možda su počeli i par dana pre nas, neće biti nimalo lako, gledaćemo da pobedimo. Ništa ne gubimo iako izgubimo...

Ističe da nije baš srećan što ga je Dalas trejdovao, ali da je sve deo biznisa.

- Iskreno, naravno da me iznenadilo. Svaki trejd je iznenađujući osim ako ga ne zatražiš. Dođu tu u dva minuta, kažu da nisi sa njima, da ideš u drugi tim i hvala puno. Ali to je sve realnost, biznis, mi kao profesionalni sportisti moramo da se naviknemo, tvoje je da izboriš se sa tim, da izdržiš mentalno. To je deo sporta. Navikao sam se.

Kaže da nije baš za povratak u Evropu, da ništa još nije dalje planirao.

- Baš sam rekao, da li ostavljam sebi mogućnost, nisam ni razmišljao... Nisam za povratak u Evropu, ništa nije isplaniramo, videćemo šta će se dalje dešavati.

Prokomentarisao je svoj sjajan odnos sa jednim od najboljih igrača lige, Lukom Dončićem.

- Ja i Luka smo postali bliski prijatelji, neverovatan je momak. Bili smo tri godine zajedno, grad kao grad, prihvatili su me kao u svom Boljevcu. Glupo je uporediti Boljevac i Dalas, ali ja sam se stvarno tako osećao kada sam tamo, i ljudi koji su tamo, komšije... Sve je u paketu bilo izvanredno. 

Video: Kako su se družili Boban Marjanović i Luka Dončić: Najbolji momenti balkanskog tandema u Dalasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko

    24. jun 2022 | 22:37

    Veliki covek u svakom smislu. Pozdrav gromado od coveka

  • rema

    24. jun 2022 | 23:44

    Negde i ti da igras

  • neko iz mase

    24. jun 2022 | 22:57

    Bobi idi da glumis jelku brzo ce nova god mani se kosarke. Cuj on se iznenadio sto ga sutnuli pa kako nece kralju kad ga nisi ulazio i kosa davao. Glumi jelku i nek te gadjaju pitama deca placaju dobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA