Stefan Birčević za Telegraf optimističan pred Evrobasket: "Ovo je velika šansa da dođemo do samog vrha"

 
 
 ≫ 
  • 5

Iskusni košarkaš ne sumnja u uspeh naših Orlova

Humanitarni košarkaški meč "Koš za sreću" okupio je mnoštvo poznatih ljudi, među kojima je bilo košarkaša, glumaca, repera, a jedan od učesnika bio je i Stefan Birčević.

Zlatni reprezentativac sa Univerzijade 2011. godine, srebrni sa Svetskog prvenstva, Olimpijskih igara i Evrobasketa prošlu sezonu proveo je u rumunskom Klužu, ekipi koja je, kako i sam kaže za Telegraf, ispisala istoriju za rumunsku košarku.

- Iznenađujuće dobra sezona. Ušli smo kao kvalifikanti u grupnu fazu LŠ, morali smo da prođemo tri kola kvalifikacija i došli smo dosta daleko, do četvrtfinala. Uspeli smo da napunimo našu halu, dva puta je bilo po 10 hiljada ljudi, što je izvanredno za rumunsku košarku. Imali smo šansu da dođemo i do Fajnal-fora, ali malo nam je falilo u toj trećoj utakmici protiv Ludvigsburga, ali moramo biti zadovoljni sezonom. Ovo je istorijski uspeh za rumunsku košarku, za Kluž i krunisali smo na kraju sezonu titulom prvaka Rumunije.

Za Birčevića nema dileme da "Orlovi" mogu do zlata na Evrobasketu.

- Srbija je zemlja košarke i svakako da na svakom takmičenju moramo da težimo ka najvišem. Navikli smo na uspehe košarkaša i mislim da je ovo Evropsko prvenstvo velika šansa da dođemo do samog vrha.

Krilni centar je u dva navrata nastupao za Partizan, a crno-bele prati i kada nije deo ekipe. Ističe da je najbitnije to što se nekadašnji šampion Evrope vratio u najelitniji rang takmičenja.

- Naravno, svake sezone pratim Partizan. Najvažnija stvar je da se Partizan vraća sledeće godine u Evroligu i to je najvažnije u ovom trenutku.

Video: Birčević podsetio na foru Savićevića protiv Hrvata u Zagrebu: Prema tome....

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    22. jun 2022 | 13:11

    Uz dužno poštovanje Birčevića kao bivšeg reprezentativca Srbije,davao je sve od sebe ali je on najnetalentovaniji igrač koji je obukao dres naše zemlje,pored toliko talentovanijih i kvalitetnijih igrača od njega,ali lobi i Muta Nikolić su ga gurali u repku da je to bilo degutantno.Prosečan igrač,basketaš

  • Zmaj

    22. jun 2022 | 13:03

    Jel to znači da si se zahvalio selektoru na pozivu?

  • Sasa

    22. jun 2022 | 13:13

    Ko je ovaj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA