Obradovićev asistent iskren: "Željko bi se odlično snašao u NBA"

 
 ≫ 
  • 13

Turski strateg ima puno poverenje u Obradovića

Novi trener Turk Telekoma, Erdem Čan, uveren je da bi se trener Partizana Željko Obradović odlično snašao i u SAD-u. 

Od ranije je poznato da su on i Obradović sarađivali u zlatnoj eri turskog velikana, koja je krunisana titulom Evrolige.

- Kada je Željko došao u Fenerbahče nismo se poznavali. On je pre toga bio trener u Panatinaikosu, a ja pomoćnik u PAOK-u. To je jedini put kada su nam se putevi ukrstili. Tražio je izveštaj o našim igračima i drugim u turskom prvenstvu. Bio sam veoma uzbuđen i nisam spavao te noći kako bih pripremio dve kutije pune DVD filmova sa detaljima o svakom igraču. Pronašao sam ga sledećeg jutra u hotelu u kom je odsedao. Dao sam mu i spisak sa akcijama u napadu koje je koristio u Panatinaikosu. Nasmejao se i pitao me da li mu to dajem njegove akcije i potom me zamolio da ih podelim ostalim pomoćnicima. Kao osoba koja ima iskustvo u NBA, moj prethodni stav u vezi sa tim da li bi on uspeo tamo se nije promenio. Naravno da bi.

Čan je uveren da bi se Željko prilagodio.

- Na svaku situaciju, bilo kog dana. To se odnosi kako na utakmicu, tako i pre nje. Uvek ima plan B, C i D. Mislim da bi mu sposobnost da se prilagodi pomogla da napravi dobar posao u NBA. Naravno, njegov pristup i ponašanje prema klubu i igračima bi bio drugačiji nego u Evropi, to sigurno.

On je pojasnio da bi jedini problem bio što Željko ne voli da gubi.

- Mislim da ne bi mogao da trenira neku ekipu bez cilja. Ekipe u NBA ‘tenkuju‘. On ne voli da gubi. Mogao bi dobro da se snađe u Dalasu, San Antoniju ili Oklahomi na primer. Takođe i u Majamiju koji se meni jako sviđa. Pored toga, proces zapošljavanja bi isto mogao da bude problem. Često postoji nekoliko intervjua sa različitim kandidatima. To ne bi prošlo kod Obradovića. Stoga ekipe moraju da ga uzmu kao primarnog kandidata.

Video: Navijači Zvezde vređali Obradovića dok je pričao na konferenciji

(Telegraf.rs)

Video: Duško Tošić došao na Marakanu sa jedinm od najmoćninih ljudi UEFA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    17. jun 2022 | 23:12

    Свашта. Па што је онда дошао у распали партизан који је пред стечајем јер не плаћа порез...али изгледа плаћа скупе играче, који освојише сиииилне трофеје...чек, јел освојили они неки трофеј???

  • baba smilja iz darosave

    17. jun 2022 | 22:55

    kome bre to u opste treba : trener sa taktikom iz 19 veka.koji urla na igrace a i fizicki nasrce na njih

  • Papilon

    17. jun 2022 | 22:53

    Da u NBA bi se odlicno snasao a u KLS ne moze pa je kukuvacki pobegao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA