Zvezda uz egzibiciju na korak od trećeg trofeja: Crveno-beli demolirali FMP u 1. meču finala KLS-a

 
 ≫ 

Revija dobrih poteza viđena je u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su slavili protiv FMP-a, 110:71, u prvom meču finalne serije KLS-a odigranom u hali "Aleksandar Nikolić". 

Do vođstva od 1:0 crveno-beli su stigli posle ubedljive igre od starta meča. Prelomna je bila druga deonica u kojoj su domaći slomili otpor rivala serijom od 15:0 i upisali pobedu.

Od starta meča, Zvezda je nametnula svoj ritam i posle poena Kuzmića i Holinsa došla do početne prednosti od 4:0. Nizali su se novi poeni Kuzmića, Lazića i Dobrića, ali je FMP uspeo da stabilizuje igru i zaustavi nalet crveno-belih.

Video: Nikola (Mek)Kalinić: Alej-up sam sebi od table u stilu Trejsija Megrejdija, trener FMP-a se smeje

U timu crveno-belih Ognjen Kuzmić je brzo stigao do 10 poena i pravi dosta problema odbrani FMP-a za 24:18 posle prve četvrtine.

U nastavku, gosti su zaigrali mnogo bolje i prišli na 24:22, ali su od tog momenta potpuno stali. Sa druge strane, crveno-beli su "zategli" odbranu i nisu dozvoljavali rivalu da poentira, dok su u napadu koristili napad za napadom za seriju od 15:0 i 39:22.

Do poluvremena, Dobrić uz zvuk sirene pogađa trojku za 53:29 i +24 na poluvremenu.

U nastavku, FMP ponovo otvara četvrtinu mini-serijom od 4:0 na koju ponovo odgovara Zvezda. Nizale su se trojke Markovića i Lazića.

Sredinom četvrtine Holins je nezgodno doskočio i povredio se, saigrači su ga izneli sa terena. Zvezda je igrala svoju igru, pogađala iz svih pozicija za 79:52.

Do kraja, Zvezda nije obarala ritam meča. Uz dobru odbranu, nastavili su da rešetaju koš rivala, pa je tako na 4 minuta do kraja, posle poena Ivanovića i Cirbea prednost narasla na 103:63 i +40 za prvu pobeduu seriji.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Kuzmić sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti, Dobrić je ubacio 14, Nikola Ivanović 13 uz devet asistencija, a Branko Lazić i Luka Mitrović su imali po 11 poena. Sa druge strane, Danilo Tasić je postigao 19 poena i sedam skokova, Nerandžić je imao 16 poena, a Radonjić 14.

Da podsetimo, druga utakmica finalne serije biće odigrana u Železniku, u nedelju od 20 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun kralj ponoci

    17. jun 2022 | 19:08

    Izgleda da je bila ispravna odluka Partizana da ne igra da bi se borili protiv huligana, konacno nasa liga moze da prodje bez incidenata. To je jos jedan dokaz ko je crna ovca srpske kosarke i ko predstavlja sve ono sto ne valja kod nas. Bravo za upravu Partizana da su se pogledli u ogledalo i shvatili da su oni problem.

  • BOBA

    17. jun 2022 | 19:51

    Znao sam da su grobari iskompleksirani ali ovoliku količinu gluposti u komentarima ne može da napiše zdrav mozak,samo načet neznanjem,ljubomorom i glupošću kojoj nema granica,ludilo mozga,odustali da i treći put ne dobiju po guzici a rasprdeli se kao da su osvojili kup i aba ligu

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    17. jun 2022 | 20:37

    ФМП за полувреме дао 29 поена...гробари на једној једва 21 поен...боље да "шуте"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA