Jokić efekat: Srbija prvi favorit za zlato na Evrobasketu, Slovenci opasni, na Špance malo ko računa

 
 ≫ 
  • 8

Odluka najboljeg centra sveta da predvodi Orlove prodrmala je kladionice

Superstar Denver Nagetsa i NBA lige Nikola Jokić ponovo igra za reprezentaciju Srbije, a upravo ova vest svrstala je Orlove među glavne favorite za osvajanje Evrobasketa. 

Naime, za razliku od prethodnih okupljanja nacionalnog tima, u kojima je odluka oko nastupa dvostrukog MVP-a NBA lige odlagana zbog opravdanih razloga ove godine je drugačije.  Selektor Pešić preuzeo je, posle 20 godina, nacionalni tim i vratio se na mesto velikog uspeha.

Selektor je uspešno poveo tim u kvalifikacije, video je na koje mlade snage može da računa, a, kako je i najavio, usleido je i put u SAD koji je protekao mirno i bez mnogo pompe. Po svemu sudeći, uspešna misija popularnog Karija rezultovala je da "najveća nepoznanica" bude ekspresno rešena. Jokić je među prvima potvrdio učešće u pohodu na Evrobasket, a zvanično je ovu informaciju saopštio i KSS, odnosno direktor reprezentacije Dragan Tarlać. On je otkrio da se Jokić stavio na raspolaganje reprezentaciji od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala.

Video: Šta Beograđani misle o igranju Jokića za Srbiju: Boljeg od njega nemamo

Tako, Jokić je, ovoga puta, svojim primerom stavio do znanja kakve su ambicije reprezentacije. Uz trofejnog Pešića na klupi i Jokića na terenu, prodrmale su se i kladionice. One su svrstale Orlove kao prve favorite za osvajanje Evropskog prvenstva koje se od 1. do 18. septembra održava u Nemačkoj i još 3 države, Italiji, Češkoj, Gruziji.

Srbija je tako, na jednom od prestižnih sajtova za klađenje, prva na listi favorita sa kvotom 4.50 za osvajanje. Zanimljivo, visoko su kotirane i Slovenija i Grčka z akoje će nastupiti Luka Dončić, odnosno Janis Adetokumbo. Tako je na drugom mestu upravo Evropski prvak Slovenija sa kvotom 5.50, a iste šanse se daju i Francuskoj. Na listi je visoko kotirana i Grčkasa kvotom 6, dok je španija tek na petom mestu sa kvotom 10. Slede Litvanija sa 12, Italija sa 15, Turska sa 21 i Nemačka sa kvotom 26.

Video: Šta to Nikola Jokić potpisuje za rekordan novac? Objašnjenje supermax ugovora

Uporedili smo još neke od svetskih kladionica koje su dale slične ponude, uz blage izmene koje ne utiču na Srbiju. Orlovi su po njima ponovo prvi sa kvotom oko 4, Francuska je na 5.50, Grčka je ostala sa kvotom 6, dok je Slovenija ovde niže rangirana sa kvotom 7. Ponovo, slede Španija sa 10, Litvanija sa 13, Italija sa 15 Turska sa 21 i Nemačka sa 26.

Naravno, ovo ne bi trebalo da utiče na same igrače, ali i navijače jer nema mesta euforiji. Srbija ima nov tim, sa starim-novim selektorom.

Video: Jokić sa hipodroma otišao u moćnoj mašini: MVP najbolje košarkaške lige u svom gradu

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA