Novi "Radonjizam": Trener Zvezde nasmejao sve odgovorom na prvo pitanje novinara na konferenciji

 
 ≫ 
  • 3

Ponovo je bio dobro raspoložen trener Zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je večeras da je zadovoljan zbog trijumfa u majstorici polufinala Superlige protiv Mege (88:66) i plasmana u finale.

- Bio je ovo 74. meč u sezoni. Ogromno opterećenje i završnica samog prvenstva. Imali smo izuzetno loš meč, drugi u seriji, gde je Mega bila izvanredna. Danas je to drugačije izgledalo u dobroj atmosferi. Značajno je bilo za nas kad se osećaju posledice čitave sezone. Trebalo je biti dovoljno dobar, ozbiljan da igramo drugačije nego u prethodnom duelu. To se desilo i sad nas čeka finale - rekao je Radonjić.

Radonjić je nasmejao novinare odgovorom kada je dobio pitanje o reakciji igrača. Posle prvog je rekao da ga je iznenadila pozitivno, posle drugog da nisu ni došli na utakmicu, pa je pitanje glasilo šta misli za treću.

- Došli su na ovu - rekao je Radonjić i nasmejao sve.

Trener aktuelnog šampiona Srbije sumirao je kasnije polufinalnu seriju.

- Prvi meč napadački sjajan, rastrčani smo bili, inspirisani, 22 trojke pogođene. Suvišno je trošiti reči koliko je drugi meč bio loš. Reakcija je bila dobra, uspeli smo da kontrolišemo tok meča. Lično sam stava da imam razumevanja za stanje igrača, ali borimo se za trofej, pa nema razumevanja za neka dešavanja sa drugog meča. Mora da se nađe dovoljno motiva i zelje i ono što je potrebno da ostvarimo još dve pobede - izjavio je trener Zvezde.

Radonjić je najavio da će košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić, koji je propustio majstoricu protiv Mege, biti spreman za finale protiv FMP.

- Posle drugog meča osetio je bol i bio je preveliki rizik da večeras igra. Doktor i fizioterapeut su rekli da bi mogli da računamo na njega u finalnoj seriji - izjavio je Radonjić.

Krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović zahvalio se navijaćima na sjajnoj podršci.

- Imali smo drugačiji pristup nego na drugoj utakmici. Teško je 15. juna biti na nekom nivou motivacije, snage i igre. Trebalo je ranije da završimo seriju, čestitam mladim igračima Mege. Hvala i publici koja nam je pomogla u jednom lepom ambijentu da dođemo do pobede - izjavio je Mitrović.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    14. jun 2022 | 22:32

    Можда би и неки други тренер био задовољан да је узео КРК, освојио аба лигу, и борио се за трећи пехар...овако, само Радоња може да се радује и смешка

  • GP

    15. jun 2022 | 06:13

    I sada se u finalu sastaju KK ILR (FMP) i Radnicki. Koliko sam nasao podatke mislim da su ovo pravi nazivi finalista KLS.

  • NekoKo

    15. jun 2022 | 02:17

    Nisam ljubitelj lika i dela Dejana Radonjića ali kapa dole pre svega za osvojenu ABA ligu. I dalje smatram da Zvezdi za veći iskorak u Evropi treba pre svega i bolji trener.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA