Saša Đorđević održao čas košarke Atamanu! Fener na korak od titule u Turskoj

 
  • 6

Sjajna partija Marka Gudurića, raduje i povratak na teren Vase Micića

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Anadolu Efes rezultatom 93:78 i poveli sa 2:0 u finalu plej-ofa Turske lige.

Može se reći da je Fener prvi meč dobio na rutinski način, a večerašnja partija je bila "razbijanje" evropskog šampiona.

Sve je bilo gotovo već nakon prvih 20 minuta, pošto je tim Saše Đorđevića uz fantastičnu drugu četvrtinu (36:12) na veliki odmor otišao sa 22 poena prednosti (54:32).

Prednost Fenera rasla je i do maksimalnih +28 u trećem kvartalu, ali su se tada Đorđevićevi igrači malo opustili, pa na kraju poraz Efesa i nije bio toliko strašan.

Najefikasniji u ekipi Fenera bili su bivši igrači Crvene zvezde i Partizan - Marko Gudurić i Jan Veseli. Obojica su ubacili po 18 poena, dok je Čeh tome pridodao i osam skokova. Veliki doprinos imali su i Tarik Biberović sa 17 poena, te Nando De Kolo sa poenom manje. Na drugoj strani najefikasniji bio je Elajdža Brajant sa 19 poena, a treba spomenuti i da se na teren vratio Vasa Micić koji je postigao sedam poena.

Fenerbahče je sada na samo jednu pobedu od osvajanja Turske lige, a ukoliko bi slavili u trećem meču to bi bila druga uzastopna titula "čišćenjem" za Sašu Đorđevića, pošto je prošle sezone u Italiji slavio sa Virtusom protiv Milana rezultatom 4:0.

Video: Strateg Efesa spreman za nove titule: Ataman pun samopouzdanja

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    9. jun 2022 | 22:55

    To vam je taj Sale koji nema pojma, e dunsteri moji, zar vam navijacka zaslepljenost pomucuje razum. Covek je osvojio Italijansko prvenstvo ispred jednog Milana, osvojio FIBA ligu sampiona, a sa reprezentacijom bio olimpijski, svetski i evropski viceprvak u isto vreme, malo li je ljudi.

  • Kk..🏀🏀🏀

    9. jun 2022 | 22:19

    Samo nekima ne valja Sale i zna se cija skola..🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • Mld. Dr

    10. jun 2022 | 07:02

    Niko ne kaže da on ne valja. Isto to važi i za još neke trenere. Ali finale protiv Slovenije, iako nismo bili kompletni, nije vodio kako treba i on je najveći krivac, što nismo uzeli zlato. Tu utakmicu je loše vodio od samog početka. Posle je ušla voda u uši, a i oni su pogađali neke nemoguće puteve. Poslednja 2 minuta, nas je pobedila petorka iz ABA lige.... Bez Dončića... Malo realnosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA