Bostonova velika trojka dala 77 poena, Seltiksi ponovo vode u finalu NBA lige

 
 ≫ 
  • 0

Golden Stejt se od -18 vratio pred kraj treće četvrtine, ali nisu uspeli da upišu brejk

Košarkaški Boston Seltiksa poveli su u velikom finalu NBA lige sa 2:1 u seriji protiv Golden Stejta, pošto su u trećoj utakmici na svom terenu slavili rezultatom 116:110!

Najzaslužniji za trijumf bila je Bostonova velika trojka - Džejlin Braun, Markus Smart i Džejson Tejtum - koji su zajednu ubacili 77 poena i tako nadigrali "spleš bražu" Stefona Karija i Kleja Tompsona, ključne igrače Ratnika.

Boston je u ovom plej-ofu izgubio čak sedam puta, ali posle svakog poraza bi odmah ostvarili trijumf. Tako je bilo i sada, u momentu kada je Golden Stejt izjednačio u seriji na 1:1. Braun je u prvoj deonici ubacio svojih 17 od 27 poena za dvocifreno vođstvo na kraju iste - 33:22.

Seltiksi su napravili seriju 16:3 na startu utakmice, dok su Voriorsi promašili osam od svojih prvih deset pokušaja za tri poena. Trrgli su se sredinom druge deonice, Kari i Tompson su pogodili trojke i vrlo brzo je rezultat bio 56:49 za domaćina.

Uspeo je Boston da vrati dvocifrenu prednost na pauzi, da bi Oto Porter mlađi ubacio trojku za niz od sedam poena i rezultat na semaforu od 82:80. Još jedna trojka Karija donela je prvo vođstvo Golden Stejtu, s tim što je Boston na kraju imao 93:89 na kraju treće deonice.

Serijom 9:2 na startu poslednje četvrtine Boston je ponovo otišao na dvocifrenu razliku (+11) posle koje Golden Stejt ni u jednom trenutku nije uspeo da spusti ispod sedam poena zaostatka.

Boston Seltiks Foto: AP/Tanjug

Pomenuti Braun je na kraju meč završio sa 27 poena i devet skokova, Tejtum je imao 26 poena i devet asistencija, Smart je dodao 24 poena i sedam skokova, dok su Horford sa 11 i Grant Vilijams sa 10 takođe bili dvocifreni. Vredi pomenuti i osam poena i 10 skokova za Roberta Vilijamsa.

Stef Kari je imao 31 poen kod Voriorsa, Tompson je ubacio 25, Vigins je dodao 18 poena i sedam skokova, dok je Pul stao na 10. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je tri i po minuta i za to vreme zabeležio je samo jednu asistenciju.

Video: Fenomenalni Kari uzvratio udarac Bostonu u finalu: Ni trojka na kraju meča nije pomogla Seltiksima

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA