"Bilo je sudijskih grešaka, ali to je normalno, dešava se": Oglasila se i ABA liga zbog 2. meča finalne serije

 
  • 11

Oni su istakli i da je načinjena veliak greška tako što je Matijasu Lesoru sviran prestup kod drugog slobodnog bacanja

Finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Partizana je ostala poprilično "zakuvana" posle druge utakmice, gde su crveno-beli slavili sa 85:81 i time došli do rezultata od 2:0 i tri meč lopte, međutim, taj drugi meč je ostao u senci nekoliko spornih sudijskih odluka.

Osim sudijskih odluka, meč su obeležile i ne toliko prijatne scene između navijača Zvezde, ali i košarkaša Partizana, koji su ih svesno provocirali sve vreme na veoma neprikladne načine.

Partizan je, smatrajući da je oštećen, tražio od ABA lige da dobije sudijsku ekspertizu, posle koje je ustanovljena nekolicina grešaka, dok se sada i ABA liga oglasila povodom čitave situacije, rekavši da je "sve to normalno".

- Utakmica je bila veoma teška za suđenje, pogotovo kada se radi o kontaktima košarkaša. Tokom meča je viđeno dosta pogrešnih sudijskih odluka, ali to se dešava u svim utakmicama, iako ne bi smelo. Posle analize, ustanovljeno je da Matijas Lesor nije napravio prestup, da su sudije načinile grešku i da je lopta dodirnula obruč, pre nego je on zakoračio na liniju slobodnih bacanja, tako da je to pogrešna odluka - stoji u saopštenju Aba lige.

Video: Slobodno bacanje Lesora: Matijas napravio prestup

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo to?

    31. maj 2022 | 18:08

    Koš za izjednačenje? I sad nikom ništa

  • Grobar

    31. maj 2022 | 18:22

    Sada zapnite iz petnih zila,pobedite obe utakmice,publiku molim za fer navijanje,a ako dodje do problema u petoj utakmici,napustiti utakmicu.

  • Mare

    31. maj 2022 | 17:53

    Zbog ovakvih stvari necete nista osvojiti ni narednih 10 godina. Sad kad ste shvatili da je 15 miliona drzavnih para upumpano u Partizan i Robijine dzepove sad su angaznivani svi, od sudija do medija da pokusaju da izvuku sta moze da se izvuce. Malo ste se prevarili, Srbi su uvek bili najjaci kad se neprijatelj udruzi i kad neko pokusa da krade, bice 3:0, metla i Lovernj dolazi na cetvrti utakmica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA