Lesor se oglasio zbog poništenog "bacanja": Košarkaš Partizana se poziva na FIBA pravila

 
 
  • 14

Francuz smatra da je sve uradio po pravilu

Košarkaši Crvene zvezde slavili su i u drugom meču finalne serije ABA lige protiv Partizana sa 85:81, čime su uspeli da dođu do rezultata od 2:0, ali i čak tri meče lopte. Jedan detalj sa kraja utakmice je stekao posebnu pažnju, a to je prestup Matijasa Lesora kod slobodnog bacanja.

Naime, pri rezultata 83:81 u korist Crvene zvezde, Matijasu Lesoru je ostalo jedno slobodno bacanje. On se u dogovoru sa Željkom Obradovićem odlučio da drugo bacanje promaši, kako bi njegovi saigrači išli na skok, ali...

Lesor jeste promašio drugo, ali je odmah krenuo ka lopti, uhvatio je i poentirao je, ali je tom prilikom načinio prestup, pa su sudije dodelile loptu Zvezdi. Kasnije je Crvena zvezda uspela da poentira i tako ode na nedostižnih +4, dok je Lesor ostao u neverici. Partizanov centar se potom oglasio i putem društvenih mreža, gde je uz dva emotikona ostavio košarkaška pravila vezana za izvođenje slobodnih bacanja.

Međutim, trener Partizana, Željko Obradović je na konferenciji posle meča već objasnio ovaj slučaj, rekavši da Lesor nije smeo to da uradi.

- To je odluka u dogovoru sa njim, ali ne na način na koji je uradio. Igrač ne može da ide na skok, osim ako mu se odbije lopta u ruke. Nisam nikada analizirao zadnji šut, odbranu, jer postoji 39 ili 50 sekundi da se igra dobro da bi se dobila utakmica. Zadnja lopta je uvek klackalica, nekada pogodiš, nekada ne. Lesoru svaka čast na požrtvovanosti na večerašnjoj utakmici.

Kako je izgledao prestup možete pogledati u videu na početku teksta.

Video: Nesportski faul Branko Lazić: Potpuna drama u Pioniru

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    30. maj 2022 | 11:30

    Pa covek je sam sebe demantovao ovim, usao je u reket pre nego sto je lopta dodirnula obruc. E stvarno je...

  • Mare

    30. maj 2022 | 11:33

    Najtragicnije od svega je sto posle najbolji trener u istoriji ovakvoj gluperdi treba da objasni neku akciju ili odbranu, a on ne razume..

  • Haha

    30. maj 2022 | 12:32

    Po kojim je pravilima hvatanje za medjunozje a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA